נשיא רוסיה ולדימיר פוטין אישר הבוקר (שלישי) דוקטרינה גרעינית מעודכנת, ואמר שרוסיה עשויה לשקול שימוש בנשק גרעיני אם תהיה נתונה להתקפת טילים קונבנציונלית בתמיכת מעצמה גרעינית.
ההחלטה לשנות את הדוקטרינה הגרעינית הרשמית של רוסיה נמצאת בתהליך כבר חודשים, אך חתימת פוטין עליה השבוע נראית כתגובה להחלטת ממשל ביידן לאפשר לאוקראינה לירות טילים אמריקאים ארוכי טווח עמוק לתוך השטח הרוסי.
הדוקטרינה המעודכנת, המתווה את מדיניות מוסקבה בשימוש בנשק הגרעיני שברשותה, קבעה כי התקפה עם טילים קונבנציונליים, כטב״מים או כלי טיס אחרים עשויה להיחשב כעומדת בקריטריונים אלה. היא גם ציינה שכל תוקפנות נגד רוסיה מצד מדינה שהיא חברה בקואליציה תיחשב על ידי מוסקבה כתוקפנות נגדה מצד כל הקואליציה.
שבועות ספורים לפני הבחירות לנשיאות ארה״ב בנובמבר, פוטין הורה על שינויים בדוקטרינה הגרעינית כדי לקבוע שכל התקפה קונבנציונלית על רוסיה בסיוע מעצמה גרעינית עשויה להיחשב כהתקפה משותפת על רוסיה.
מלחמת אוקראינה, שנמשכת כבר 1,000 ימים, הציתה את העימות החמור ביותר בין רוסיה למערב מאז משבר הטילים בקובה ב-1962, שנחשב לרגע הקרוב ביותר שבו שתי מעצמות-העל במלחמה הקרה התקרבו למלחמה גרעינית מכוונת.
הקרמלין הזהיר כי שימוש אוקראיני בטילים שסופקו על ידי המערב נגד רוסיה עלול להוביל לתגובה גרעינית. דמיטרי פסקוב, דובר הקרמלין, חשף את עמדת מוסקבה במהלך התדרוך היומי שלו, כאשר נשאל על משמעות השינויים בדוקטרינה הגרעינית שאושרה על ידי ולדימיר פוטין היום.
לפי סוכנות הידיעות הממלכתית TASS, הוא אמר שהמסמך ״נוגע לעובדה שהפדרציה הרוסית שומרת לעצמה את הזכות להשתמש בנשק גרעיני במקרה של תוקפנות עם שימוש בנשק קונבנציונלי נגדה״, כאשר הדבר נחשב כיוצר ״איום קריטי על הריבונות או השלמות הטריטוריאלית״.