העיתונאית והפרשנית הפוליטית של ערוץ אל-חדת' הסעודי, הודה איברהים, התייחסה היום (שני) למאמציה של צרפת להיות גורם משמעותי בהתפתחויות במזרח התיכון, למורת רוחן של ישראל וארצות הברית.
"ארצות הברית מנסה לשכנע את צרפת שלא לקחת חלק במנגנון הפיקוח בלבנון, בכך היא תומכת בעמדה הישראלית", אמרה. "צרפת ניסתה לפעול לבדה בתיק הלבנוני, כדי לנסות ללא הצלחה להשיג התקדמות, וזה הכעיס מאוד את הישראלים ואת האמריקאים".
היא הזכירה: "זה לא חדש, צרפת במשך שנים מנסה להיות שחקנית מרכזית באזור. במשך שנים היא מנסה לתווך בין הפלגים השונים בתוך לבנון, ובסכסוך בין ישראל בלבנון. ראינו הנשיא עמנואל מקרון שולח כל הזמן את בכירי הממשל ומשרד החוץ ללבנון. אבל הבעיה היא שאפילו האמריקאים לא מסוגלים לעמוד מול ישראל ולרסן אותה, אז איך צרפת תוכל?".
בתוך כך, כלי תקשורת בלבנון ובסעודיה, וכן גם גורמים אמריקאים טוענים כי הפסקת האש בצפון תכנס לפועל "בתוך שעות". בכיר אמריקאי אמר לאתר כי טיוטת הסכם הפסקת האש כוללת תקופת מעבר של 60 ימים, שבמהלכה צה"ל ייסוג מדרום לבנון, צבא לבנון ייפרס באזורים הסמוכים לגבול, וחזבאללה יעביר את נשקו הכבד צפונית לנהר הליטני.
העיתון א-שרק אל-אווסט הסעודי הוסיף למסור כי נשיא ארה״ב גו ביידן ונשיא צרפת עמנואל מקרון צפויים להכריז ביום שלישי בבוקר על ״הפסקת אש״ בין לבנון לישראל, למשך 60 יום.
גם בלבנון וסעודיה אישרו כי הסכם הפסקת האש צפוי להיכנס לתוקף בקרוב, כשנתניהו קבע למחר התייעצות מצומצמת בנושא ההסדר בצפון. סגן יו״ר הפרלמנט הלבנוני אליאס בו סאאב לרויטרס: ״אין מכשולים רציניים״ לתחילת יישום הפסקת האש המוצעת על ידי ארה״ב.
לאחר ההסכמות הסופיות בין הצדדים, צפוי להתכנס הקבינט המדיני-ביטחוני כדי לאשר את ההסדר, ומיד לאחר מכן ההסכם יעלה לאישור הממשלה. לפני הקבינט, נתניהו זימן פגישה של ראשי הקואליציה. על פי הערכות, הרוב הנדרש בעד ההסדרה מובטח גם בקבינט וגם בממשלה, זאת על אף ההתנגדות להסכם של השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר.