על רקע ההכרזה כי הפסקת האש עם לבנון נכנסה לתוקף היום לפנות בוקר, הסנאטור מטקסס טד קרוז גינה את המהלך וכינה אותו: "נקודת שפל היסטורית במדיניות החוץ של ארה"ב", וטען כי בכירי ממשל ביידן השתמשו באיום של מניעת אספקת נשק חיוני לישראל ובפוטנציאל לאמברגו נשק בינלאומי מחייב כדי לכפות על ישראל את ההסכם.
בהצהרה רשמית שמסר, כתגובה להפסקת האש אמר: "שותפינו הישראליים השיגו הצלחות צבאיות עצומות במהלך השנה האחרונה נגד ארגון הטרור חיזבאללה, הנשלט על ידי איראן. הצלחות אלו כוללות חיסול אלפי מחבלי חיזבאללה, חיסול כל שרשרת הפיקוד של חיזבאללה ופירוק התשתיות שלו ברחבי לבנון. פעולות אלו תרמו ישירות לאינטרסים הביטחוניים החיוניים של ארצות הברית, ובכלל זה חיסול מנהיגי טרור שהיו אחראים למותם של מאות אמריקאים".
"למעשה", הסביר: "היחסים בין ארצות הברית לישראל הם בלב האינטרסים של ארצות הברית במזרח התיכון, ומדיניות ארצות הברית צריכה להיות מתן תמיכה צבאית ודיפלומטית חד-משמעית לישראל כדי להבטיח את ביטחונה המלא".
קרוז הדגיש כי הפסקת האש אינה מהווה הסכם שלום, כשהוא מצביע על המשך קיומו של חיזבאללה ועל מאמציה המתמשכים של איראן לערער את יציבות ישראל. הוא הביע דאגה עמוקה ממה שתיאר כלחץ משמעותי מצד גורמים הקשורים לממשל אובמה-ביידן לצמצם את חופש הפעולה הצבאי של ישראל ולהגביל את יכולתה להגן על עצמה.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות
"הלחץ הזה נועד להבטיח שחיזבאללה וארגוני טרור נוספים הנתמכים על ידי איראן יישארו ללא פגע ברחבי לבנון, ולהגביל את היכולת העתידית של ישראל לפעול מתוך הגנה עצמית", טען קרוז. "בכפיית הפסקת האש הזו על ישראל, ממשל ביידן נקט צעדים להחלשת ביטחון ישראל ולחיזוק השפעת איראן באזור".
חברי קונגרס נוספים התייחסו להסכם, כשחלקם הביעו תמיכה בהפסקת האש ואחרים הדגישו, כמו קרוז, את חששותיהם מהשלכותיה לטווח הארוך על יכולות ההגנה של ישראל.
בנושא צווי המעצר שהוצאו נגד ראש הממשלה וגלנט אמר: "החודש, הובלתי מכתב שנחתם על ידי עשרה סנאטורים נוספים שבו נאמר כי ארצות הברית תבחן מחדש באופן יסודי את יחסיה עם האו"ם והפלסטינים אם נשיא הרשות הפלסטינית אבו מאזן יממש את הבטחתו להשיג את גירושה של ישראל מהעצרת הכללית של האו"ם. בשבוע שעבר הצטרפתי לעמיתיי בהתחייבות לפעול נגד בית הדין הפלילי הבינלאומי בשל פגיעה באינטרסים של ארצות הברית וישראל באמצעות הוצאת צווי מעצר נגד מנהיגים ישראליים, ואמרתי שכל מי שהיה מעורב בהחלטה זו צריך להתמודד עם סנקציות אמריקאיות".
הסנאטור כאמור, הביע דאגה עמוקה נוכח ההשלכות העתידיות כתוצאה מהפסקת האש: "אני מודאג עמוקות מהדיווחים על כך שפקידי ממשל אובמה-ביידן הפעילו לחצים עצומים על שותפינו הישראליים כדי לקבל את הפסקת האש הזו ומהאופן שבו פקידים אלו מציגים את מחויבויותיה של ישראל. לחצים אלו וההצהרות הללו הם מאמצים נוספים לערער את ישראל ולכבול את הממשל הנכנס. פקידי ממשל אובמה-ביידן לחצו על שותפינו הישראליים לקבל את הפסקת האש על ידי עיכוב אספקת נשק שהיה נחוץ להגנתם ולמאבק בחיזבאללה, וכן באיומים להקל על החלת אמברגו נשק בינלאומי רחב ומחייב נוסף דרך האו"ם".
הסנאטור קרוז סיכם את דבריו בכך שבעוד הפסקת האש מספקת הקלה זמנית, המצב נותר בלתי יציב, וישראל חייבת להישאר ערנית מול חיזבאללה ומול מאמציה של איראן: "המגבלות הללו נדחו על ידי שותפינו הישראליים. ראש הממשלה בנימין נתניהו הצהיר כי תחת תנאי הפסקת האש, ישראל שומרת על חופש פעולה מלא למאבק בחיזבאללה אם הארגון יתקוף את ישראל או ינסה לשקם את תשתיות הטרור שלו".
"ארצות הברית צריכה לאפשר ולסייע לישראל לפעול כך, ואני מחויב לעבוד בצמוד לממשל טראמפ ולעמיתיי בקונגרס הנכנס כדי להבטיח שהם יוכלו לעשות זאת", כך סיים את דבריו.