ראש הממשלה בנימין נתניהו הסכים להפסקת האש עם חיזבאללה בניגוד לעמדת תומכיו, כאשר החזרה הצפויה של דונלד טראמפ לבית הלבן מילאה תפקיד מכריע בהחלטתו, כך מעריך הדיפלומט האמריקאי דניס רוס, שכיהן כשליח המזרח התיכון בממשל קלינטון וכעוזר מיוחד לנשיא אובמה, במאמר שפרסם היום (ראשון) בסאנדיי טיימס.
לפי רוס, הסכמתו של נתניהו להפסקת האש בלבנון, מאותתת על נכונותו לקבל החלטות קשות נוכח חזרתו הצפויה של טראמפ לתפקיד. "נתניהו עשוי בקרוב להתמודד עם בחירה קשה: להיכנע לטראמפ ולסכן את הקואליציה שלו, או לדחות את טראמפ ולהתמודד עם תוצאות לא ודאיות", כתב רוס.
רוס הדגיש כי מצבו הפוליטי של נתניהו מורכב, וציין את סקר מעריב שפורסם בשבוע שעבר, יומיים לאחר הפסקת האש. הסקר מצא כי אף מפלגה לא תוכל להשיג רוב להקמת ממשלה אם יתקיימו בחירות. עם זאת, הסקר מעלה אפשרות נוספת לפיה נפתלי בנט עשוי להצליח להרכיב קואליציה אם יחזור לפוליטיקה בראש מפלגת ימין חדשה.
עוד הוסיף כי טראמפ מעוניין להרחיב את הסכמי אברהם ולצרף את סעודיה, אך הסעודים דורשים סיום המלחמה בעזה ומתווה אמין למדינה פלסטינית. במקביל, השרים בן גביר וסמוטריץ' מאיימים לפרוש מהממשלה אם תהיה נסיגה מעזה, "אך גם הם לא רוצים להיתפס כאחראים להפלת ממשלת ימין-דתית", הסביר רוס.
בזירה הלבנונית, רוס הדגיש את הישגי צה"ל מול חיזבאללה: השמדת כ-80% מהרקטות, חיסול רוב המפקדים ופירוק תשתיות נרחב. "זה לא היה רק אסון לחיזבאללה: זה היה הרסני לאיראן", כתב רוס, וציין כי מאגר של 150,000 רקטות ששימש כהרתעה נגד תקיפת התוכנית הגרעינית האיראנית - איננו עוד.