ראגידה דרגהאם, יועצת לעניינים אמריקאיים ובינלאומיים מניו יורק, שוחחה בראיון עם ערוץ אל חדת' הסעודי, והסבירה כי בימים הקרובים צפויים שינויים משמעותיים באזור.
לדבריה, "המפקד הצבאי האמריקני נפגש עם נציגי יוניפי"ל בלבנון, והמפקד הצבאי הצרפתי צפוי לפגוש את אותם הגורמים מחר". להערכתה, עד סוף השבוע יתקיימו פגישות עם צבא לבנון וצבאות ארה"ב וצרפת, במטרה להקים מנגנון ניטור שיביא להפסקת המתקפות ולשלב חדש במצב באזור.
בהתייחסות למעמדו של ראש הממשלה נתניהו, אמרה דרגהאם: "נתניהו מתחזק יותר ויותר כשהוא שומע את הצהרות הנשיא הנבחר טראמפ שמעודדות אותו".
עם זאת, היא ציינה כי נתניהו "מבין שטראמפ לא יתפשר איתו בנושא הפסקת האש בלבנון ובסופו של דבר, על הצעדים שישראל נוקטת כלפי הפלסטינים". היועצת הוסיפה כי טראמפ עשוי להפעיל לחצים על נתניהו, במיוחד בנוגע לסוגיית המדינה הפלסטינית ולקידום העסקאות עם מדינות ערב, במיוחד מהמפרץ. "אם נתניהו רוצה להמשיך בעסקה הגדולה עם מדינות המפרץ, הוא יידרש למלא את הציפיות של טראמפ", סיכמה.
"העסקה הגדולה" מתייחסת להסכמים או הבנות בין ישראל לבין מדינות ערב, במיוחד אלו ממדינות המפרץ הפרסי (כגון ערב הסעודית, איחוד האמירויות, בחריין ועוד), אשר עשויים לכלול נורמליזציה של היחסים, שיתוף פעולה מדיני, כלכלי וביטחוני.
טראמפ, כמי שמקדם את העסקה הזאת, עשוי להפעיל לחץ על בנימין נתניהו, כדי לוודא שהוא יעמוד בהסכמים ויבצע את הצעדים הנדרשים, כשהמטרה שלו היא לאפשר להמשיך בקידום היחסים בין ישראל לבין מדינות ערב, ובמיוחד במפרץ, כפי שקרה עם הסכמים כמו הסכמי אברהם.
בתוך כך, הפסקת האש בלבנון. מסעד בולוס, יועצו של נשיא ארצות הברית הנבחר, דונלד טראמפ לענייני ערבים והמזרח התיכון, אומר, כי הסכם הפסקת האש בין לבנון וישראל הוא הסכם היסטורי לשתי המדינות והחשיבות שלו תתגלה במהלך השבועות והחודשים הקרובים.
בריאיון לכתב העת "Le Point" הצרפתי, הוסיף בולוס: "ההסכם כולל מאוד ומכסה את כל הנקודות החשובות, בהתחלה היתה אי הבנה, במיוחד בלבנון, משום שחלק סברו שהמסמך קשור אך ורק לאזור שמדרום לנהר הליטני, אך הדבר הזה איננו נכון, ההסכם כולל את כל המדינה ומטפל בסוגיית פרוק כל המיליציות החמושות מנשקן או הקבוצות הצבאיות למחצה".
בולוס ציין, כי ההסכם קובע כי יש ליישם את החלטות 1701 ו-1559 ולפיכך, יתאפשר רק לצבא לבנון, כוחות ביטחון הפנים, המכס ומשטרת העיריות להחזיק בנשק.
בולוס הבהיר, כי באחריות מדינות לבנון, ובמיוחד צבא לבנון, לפרק את המיליציות החמושות ואת הקבוצות החמושות למחצה מנשקן. בולוס הדגיש, שלפי ההסכם באחריות צבא לבנון, לפקח על כניסת נשק דרך הגבול עם סוריה, שדה התעופה בביירות ונמל ביירות שנמצאים כעת באחריות צבא לבנון.