נשיא דרום קוריאה יון סוק-יאול הכריז אתמול על משטר צבאי בטענה שהאופוזיציה תומכת בצפון קוריאה ומסכנת את המדינה. בעקבות כך נוצר כאוס במדינה, הפרלמנט הצביע נגד ההחלטה ושעות לאחר מכן הנשיא ביטל את המשטר הצבאי. רואה החשבון ואיש העסקים איציק יונה, תושב סיאול, תיאר את שאירע בשיחה שקיים הערב (רביעי) עם ענת דוידוב בתוכנית "איפה הכסף" ב-103FM.
"בסך הכל היה פה איזה חלום רע בלילה ואנשים קמו בבוקר כאילו החלום היה ונגמר. אם אפשר לתאר את זה בצורה הציורית הזאת, זה בעצם המצב", אמר.
"לא הייתי כאן בלילה אבל מהאנשים שעובדים הבנתי שבעשר וחצי הם שמעו שהנשיא הכריז על ממשל צבאי וכולם אוטומטית חשבו שיש מלחמה עם צפון קוריאה ולכן כולם היו מאוד בלחץ עד שהם הבינו שזה בעצם חלק מהמשחק הפוליטי ופחות משהו שקשור ליחסים בינלאומיים או מלחמות ואז כולם הלכו לישון. בעצם מהרגע שהנשיא הכריז על המשטר הצבאי ועד הרגע שהפרלמנט ביטל את ההחלטה של הנשיא עברו 155 דקות והאנשים שלנו שדיברנו איתם אמרו 'סך הכל 155 דקות, לא קרה כלום'", הוסיף יונה.
מה גורלו של הנשיא?
"התחושות שלי הן שהנשיא הזה סיים את הפעילות הפוליטית שלו בקוריאה, הוא יצטרך או להתפטר אם יש לו שכל, אבל מכיוון שכנראה הרבה מהדבר הזה אין לו, פשוט ידיחו אותו. אין שום ברירה אחרת".
אתה מגדיר את זה כאירוע פנים דרום קוריאני או שזה עלול לזלוג גם לצפון?
"כרגע לא נראה שצפון קוריאה ממצמצת או מנסה לנצל את האירוע הזה לצרכים שלה".
שדות התעופה פתוחים? מה האווירה שם?
"האמת שהלילה הייתי בדרך לקוריאה, טסתי בלילה ונחתתי בצהריים של קוריאה, הטיסה הייתה מלאה. שדה התעופה נראה לי רגיל לחלוטין, לא היו חיילים ולא היה מתח. בדרך כלל כשיש איזשהו מתח, אז אנשים מבטלים טיסות. שדה התעופה היה הומה אדם כרגיל. אפילו מהכניסה לקוריאה רואים שהכל משדר עסקים כרגיל. העבודה כרגיל".
הסרטון בכתבה פורסם לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים. מערכת האתר מכבדת זכויות יוצרים ומשקיעה מאמצים באיתור בעלי זכויות יוצרים לצורך שימוש בחומרים המופיעים באתר. אם לדעתכם נפגעה זכותכם כבעלי זכויות יוצרים בחומר המופיע באתר זה, הנכם מתבקשים לפנות באמצעות דואר אלקטרוני לכתובת: [email protected]