על פי ה"וושינגטון פוסט", מנהיגים מהעולם שנהגו למתוח ביקורת על דונלד טראמפ - מוצאים את עצמם כעת מחזרים אחריו. הנשיא הנבחר דונלד טראמפ הגיע היום (שבת) לפריז, לאחר שהוזמן על ידי נשיא צרפת עמנואל מקרון, כאורח כבוד לפתיחה המחודשת של קתדרלת נוטרדאם.
דווח שטראמפ הגיע לארמון האליזה באיחור של כ-40 דקות על רקע גשם ורוחות סוערות. הוא טפח על גבו של נשיא צרפת עמנואל מקרון, שדאג לפרוס שטיח אדום לקראת הגעתו של הנשיא הנבחר. ביקורו של טראמפ בצרפת צפוי לכלול שיחות עם כ-50 ראשי מדינות וממשלות מרחבי העולם.
בהצהרה קצרה בפני עיתונאים בארמון האליזה אמר מקרון לטראמפ, "אדוני הנשיא, זה כבוד גדול לצרפתים. אנו מברכים אותך. אני זוכר את הסולידריות ואת הפעולה המיידית שלך, אז ברוך הבא שוב". טראמפ הדגיש בתורו את "היחסים הנהדרים" בין צרפת לארה"ב, ושיבח את הצרפתים כ"מוכשרים" ו"אנשים אנרגטיים במיוחד". והוסיף "הייתה לנו הצלחה רבה בעבודה משותפת גם בהגנה ובהתקפה. וזה בהחלט נראה כאילו העולם קצת משתגע עכשיו, ואנחנו נדבר על זה".
טראמפ כינה את ההזמנה "כבוד" בפוסט ברשת החברתית שלו Truth Social, והוסיף כי מקרון הצליח להחזיר את הקתדרלה ל"רמת התהילה המלאה שלה".
חילופי הדברים החמים בין השניים באים דווקא על רקע מערכת יחסים מורכבת לאורך השנים. הוזכר שמקרון נזף לא פעם בטראמפ על מדיניות החוץ שלו. ואף צוין כי "טראמפ קרע את מקרון בסערת ציוצים של בוקר ב-2018, לאחר שמקרון נשא נאום במלאת 100 שנים לסיום מלחמת העולם הראשונה, שנחשב כביקורתי כלפי מותג הלאומיות של טראמפ". עוד צוין כי בשנה שלאחר מכן, טראמפ התלונן על כך שההערות של מקרון על "מוות מוחי" של נאט"ו בעקבות הצדדים הרחבים של טראמפ נגד הארגון היו "מאוד מאוד מגעילים" ו"מאוד לא מכבדים".
צוין כי חרף חילוקי הדעות הללו, מקרון הצליח בזמנים אחרים להשתמש בשילוב של חנופה וחוצפה כדי להתחבר לטראמפ. נראה כי בהזמנה הנוכחית מקרון מנסה שוב לפנות לאינטרסים של הנשיא הנבחר, שיגוע כאיל הנדל"ן שמעריך ארכיטקטורה מפוארת. העיתונות הצרפתית תיארה את נוכחותו של טראמפ כ"הפיכה דיפלומטית" עבור מקרון, שמתאמץ להתמודד עם הדרמה של נפילת הממשלה בצרפת בהצבעת אי-אמון.
על פי ה"וושינגטון פוסט", מנהיגים זרים ומקרון בתוכם, בילו את רוב החודש שחלף מאז ניצחונו של טראמפ בבחירות בארה"ב בניסיון להתחנף לטראמפ, שהאג'נדה המתבודדת שלו ("אמריקה תחילה") הותירה מנהיגים רבים מודאגים מהאפשרות שהוא יזניח את ההשקעה של ארה"ב בהגנה על דמוקרטיות גלובליות.
צוין שראש ממשלת קנדה, ג'סטין טרודו, סעד עם טראמפ במאר-א-לאגו בחודש שעבר לאחר שטראמפ איים במכסים חדשים נגד ארצו, ומזכ"ל נאט"ו, מארק רוטה, ביקר את טראמפ בפלורידה במטרה להפציר בו להמשיך לתמוך באוקראינה. נשיא אוקראינה ולדימיר זלנסקי צפוי להיפגש עם טראמפ במהלך ביקור זה באליזה.
"מנהיגים זרים מגיעים לשולחן כדי להיפגש עם הנשיא טראמפ כי הם יודעים שהוא ישיב את השלום באמצעות כוח ויחזיר את הדומיננטיות של אמריקה על הבמה העולמית", אמרה טיילור רוג'רס, דוברת מצוות טראמפ-ואנס.
על פי ה"וושינגטון פוסט", נראה כי מנהיגי העולם מייחסים חשיבות גדולה יותר לטראמפ כיום, ביחס לקדנציה הראשונה שלו, עת שהוא נכנס לתפקיד על רקע המלחמות באוקראינה ובמזרח התיכון. צוין שהופעתו זו בפריז והחיזור האינטנסיבי של מנהיגי העולם אחריו מעידים על זינוק בכוחו, עוד בטרם נכנס לתפקיד בפועל.
צוין שהגברת הראשונה הנוכחית, ג'יל ביידן, צפויה להשתתף בפתיחה המחודשת של הנוטרדאם, אך הנשיא המכהן, ג'ו ביידן, צפוי להישאר בוושינגטון.