בימים האחרונים הרשתות החברתיות מתמלאות בתיעודים רבים של כוחות המורדים שפשטו על חנויות דיוטי פרי, וניפצו את בקבוקי האלכוהול בנמל התעופה בדמשק. "הג'יהאדיסטים של "חיאת תחריר א-שאם", שלקחו שליטה על נמל התעופה הבינלאומי של חלב, דיווחו כי השמידו את כל בקבוקי הוויסקי והאלכוהול באזור הדיוטי פרי. נראה כי אכיפת חוק השריעה כבר החלה בחלב", כתב אחד הגולשים.

מנהיג המורדים בסוריה, מוחמד אל ג'ולני שמודע היטב לחשש הבינלאומי, מנסה להתנער מהתדמית של אסלאם רדיקלי נוכח הרקע ממנו הוא מגיע והצהיר בפני התקשורת: "איננו מאמינים במלחמות, להיפך. מקור הבעיה היו המליציות האיראניות וחיזבאללה - והם אינם".

כזכור, אל-ג'ולאני בן ה-42, שנמצא ברשימת הטרוריסטים של ארצות הברית, ורוב כוח המורדים שהגיע איתו הוא רקע מאוד ג'יהאדיסטי. מנהיג המורדים לחם בעיראק, התפצל מדאע"ש ובהמשך מאל־קאעידה, קשור רגשית לפלסטינים ורואה בגולן אדמה סורית. את השם מוחמד אל־ג’ולאני אימץ בשנת 2003, כשהחל בפעילותו הג'יהאדיסטית. זהותו הושפעה מאוד מהעובדה שהוריו ברחו מהגולן ביוני 1967, בזמן מלחמת ששת הימים.

מאז שעלה לשלטון, אל-ג'ולאני, מנסה להציג את עצמו כגורם פרגמטי, הרוצה לשדר תמונה של פלורליזם וסובלנות. אחרי כיבוש חלב, אל-ג'ולאני עשה מאמצים ניכרים להרגיע את אוכלוסיית העיר, כולל המיעוטים הדתיים והאתניים. הוא אף פנה ישירות לקהילה הנוצרית בעיר, ואמר ללוחמיו לא להתנהג באלימות כלפי הנוצרים. הוא הדגיש כי אין להם סיבה לחשוש. כמו כן, אל-ג'ולאני פנה גם למיעוט הכורדי והודיע כי יש להם את הזכות לחיות בחופשיות.

אך בעוד שאל-ג'ולאני מנסה להציג את עצמו כמי שאינו שייך לאסלאם רדיקלי, ומבצע מאמצים לבנות תדמית שונה לקבוצתו, מעשיהם של המורדים סותרים את הצהרותיו כאמור. בנוסף, עלו תיעודים נוספים, בהם נראית השתלטות המורדים על מחסני אלכוהול של חיזבאללה, שהיו מעורבים בהברחת ומכירת אלכוהול בסוריה, כך לפי הדיווחים ברשתות. 

לאור כל זאת, המעשים בשטח מצביעים על מציאות אחרת, שבה השפעת האסלאם הרדיקלי עדיין קיימת ופעולה לפי חוקים דתיים נראית כחלק אינטגרלי מהתוכנית של המורדים. זהו ניגוד משמעותי שעשוי להשפיע על האופן שבו המערב תופס את יכולותיו להנהיג את המדינה לאחר נפילת משטר אסד.