נשיא אל-סלבדור, נאייב בוקלה שמדינתו הייתה הראשונה בעולם לאסור כריית מחצבים אמר כי מדינתו עשויה להפסיד עושר כלכלי עצום מכיוון שהיא לא מנצלת את מאגרי הזהב הגדולים שלה.

בנאום שנשא השבוע, בוקלה ציין כי השווי המוערך במאגרי הזהב הלא מנוצל במדינתו עומד על 3 טריליון דולר: "גילינו גם חומרים אחרים כמו גליום, טנטלום ובדיל שהם חיוניים ליצירת מהפכה תעשייתית רביעית וחמישי", אמר נשיא אל-סלבדור. בוקלה הסביר כי ניתן להשתמש במאגר הגדול לניקוי נהרות מזוהמים, במקום לאסור על כרייה כאמצעי להפחתת זיהום, כך נמסר לערוץ "לאל-ערביה".

בוקלה הדגיש גם בחשבון ה-X שלו את החשיבות לביטול האיסור על כריית מחצבים ואת היתרונות הכלכליים המשמעותיים שהמשאבים יכולים להניב לכלכלת המדינה. את הדברים אמר במספר ציוצים ביחס למחקר לא מתועד הקובע כי אל-סלבדור מחזיקה במאגרי הזהב הגדולים ביותר לקילומטר רבוע בעולם.

אל סלבדור (צילום:  REUTERS/Jose Cabezas )
אל סלבדור (צילום: REUTERS/Jose Cabezas )

"אלוהים הניח אוצר מתחת לרגליהם ואין זה הגיוני לאסור על כרייה", אמר בוקלה וציין כי. "ארבעה אחוז בלבד ממאגרי הזהב במדינה יוכלו להכניס קרוב ל-131 מיליארד דולר, שהם 380% מהתמ"ג של אל-סלבדור". מאוחר יותר כתב בוקלה: "אם ננצל את משאבי הטבע שלנו בצורה אחראית, נוכל לשנות את כלכלת אל סלבדור באופן דרמטי תוך זמן קצר".

אולם, כל צעד לנסות לבטל את איסור הכרייה יתקל בהתנגדות חריפה מאוד. "יש הבדל גדול בין הקמת מכרה במדבר בצ'ילה, לבין פתיחת מכרה במחוז צ'לטננגו", אמר פדרו קאביאס, מנהיג הברית המרכז-אמריקאית נגד כרייה לסוכנות הידיעות הצרפתית "AFP".

אם יבוטל איסור הכרייה, זה לא יהיה השינוי הדרמטי היחיד שנעשה בקדנציית הנשיאות של בוקלה. בשנת 2021, אל-סלבדור בראשותו חוקקה חוק שהפך את המטבע האינטרנטי "ביטקוין" לחוקי, מה שהפך את אל-סלבדור לראשונה בעולם שנקטה בצעד הזה.