בימים אלה, עם התמוטטות משטרו של בשאר אסד, נחשפה תעשיית הסמים הענקית של סוריה. מורדים מארגון חיית תחריר אל-שאם (HTS) גילו מעבדות ענק להברחת סם הקפטגון, שהפך למקור ההכנסה העיקרי של המשטר הסורי.
בבסיסים צבאיים ובמחסנים ברחבי דמשק, נחשפו מעבדות ענק להברחת הסם המסוכן. החיפושים של המורדים חשפו כמויות עצומות של קפטגון מוסתרות בתוך רכיבים חשמליים ומייצבי מתח, מוכנים להברחה מחוץ למדינה. מאחורי הסחר העומד עומד מאהר אסד, אחיו של בשאר אסד, יחד עם אנשי משטר קרובים.
סחר הקפטגון הפך למקור ההכנסה העיקרי של סוריה, כאשר היקף הברחות הסם עולה על כל הייצוא החוקי של המדינה. הסם הציף את מדינות המפרץ, ושימש למעשה ככלי לחץ פוליטי של המשטר הסורי, במטרה להחזיר את סוריה למעגל המדינות הערביות.
המורדים, שנתקלו בכמויות העצומות של הסם, הבהירו כי הם מתכוונים להשמיד את תעשיית הסמים ההרסנית. "אלו מוצרי רעל", אמרו, תוך שהם מדגישים את הנזק העצום שגורם הסם לאוכלוסייה ולחברה במזרח התיכון.
בסרטון וידאו שנחשף ברשתות החברתיות, נראים המורדים הסורים לאחר פשיטה, על מה שנראה כמעבדת ענק לייצור סמים. המורדים תיעדו את מה שנגלה בפניהם בזעם: "חבורה של חזירים, כל אלה הם מוצרי רעל, אלו כדורי הזיה שמכינים גם מאיתנו".
סם הקפטגון, אחד הסמים הממריצים הידועים ביותר בעולם, נושא עמו היסטוריה מורכבת והשפעות עמוקות על בריאות, חברה ופוליטיקה. בתחילה פותח לשימושים רפואיים, הפך הסם לסמל של פעילות בלתי חוקית, סחר, והתמכרות, בעיקר במזרח התיכון. מאז ייצורו הראשון ב-1961 על ידי חברת התרופות הגרמנית Degussa הוא עבר מסלול הרסני: מחומר תרופתי לטיפול בהפרעות קשב וריכוז ונרקולפסיה, לסם מסוכן עם השלכות קטסטרופליות.
פנטילין, החומר הפעיל בקפטגון, הוצג כחלופה מתונה יותר לאמפטמינים, אך עם השנים הפך לסם אסור בגלל תופעות לוואי חמורות ופוטנציאל התמכרות גבוה. כבר בשנות ה-70 וה-80, קפטגון הפך פופולרי בחוגי אמנים וספורטאים בצרפת, עד שנאסר לחלוטין ב-1993 בשל נזקיו הבריאותיים. כיום, הסם נמצא בליבה של פעילות בלתי חוקית רחבת היקף, בעיקר במזרח התיכון, וממלא תפקיד משמעותי בסחר ובטרור.