ירדן מביעה דאגה עמוקה בעקבות הצלחת כוחות המורדים הג'יהאדיסטים בסוריה. גורמים בממלכה חוששים כי קבוצות קיצוניות, הנתמכות ומכוונות על ידי איראן, עלולות לנסות לערער את יציבות משטרו של המלך עבדאללה.
ההתפתחויות בסוריה מעוררות חשש מיוחד בעמאן, שכן התסריט של התפשטות הקיצוניות מעבר לגבול מהווה איום אסטרטגי על הממלכה ההאשמית. האיום מתעצם לאור המעורבות האיראנית, המזוהה עם ניסיונות לערעור היציבות האזורית.
מאז תחילת המלחמה, גורמי ביטחון בישראל מזהים התעצמות משמעותית של הפעילות האיראנית בירדן, לאורך הגבול המשותף וביהודה ושומרון. גורם ישראלי בכיר מסר כי "היעד האסטרטגי הבא של איראן הוא ללחוץ על הגבול המזרחי של ישראל", והדגיש כי פעילות זו אמנם הייתה מוכרת עוד לפני ה-7 באוקטובר, אך התגברה משמעותית בעשרת החודשים האחרונים.
גורמים בישראל ובארה"ב סבורים כי הפתרון היחיד להתמודדות עם האיום הוא הקמת קואליציה סונית נגד איראן ושלוחיה כחלק מהסדר אזורי כולל.
פרופ' רונן יצחק, ראש החטיבה ללימודי המזרח התיכון במכללה האקדמית גליל מערבי, מציג תמונה מורכבת יותר. בשיחה עם "מעריב" הוא מסביר כי למרות שאיראן מזהה את חולשת המשטר הירדני ואת דעת הקהל האנטי-ישראלית שהתחזקה בעקבות המלחמה, ניסיונותיה לבסס אחיזה בממלכה לא צלחו עד כה.
"הניסיון האיראני החל לפני עשרים שנה והתגבר בתקופת האביב הערבי, אך לא תפס בתוך ירדן", מציין פרופ' יצחק. "למרות מאמצי התעמולה הנרחבים, כולל ניסיונות להמרת דת לשיעים, האיראנים לא הצליחו לבסס השפעה משמעותית". עם זאת, הוא מודה כי בשנה האחרונה התגברה הפעילות האיראנית, במיוחד ברשתות החברתיות, בניסיון לערער את הלגיטימציה של המשטר הירדני ולהציגו ככלי שרת בידי ישראל.
"יש לקחת בערבון מוגבל את היכולת האיראנית להשפיע על דעת הקהל בירדן", מסכם פרופ' יצחק, אך מזהיר כי המאמצים האיראניים נמשכים ואף מתעצמים על רקע המלחמה הנוכחית.