ברקע נפילתו של משטר אסד, המתח בין ההנהגה החדשה בסוריה לבין ישראל תפס את הכותרות בישראל ובעולם. בראיון לערוץ אל-חדת' הסעודי, סרבסט נבי, פרופסור לפילוסופיה פוליטית באוניברסיטת קויה שבעיראק הסביר מהם האתגרים המשמעותיים שעומדים בפני סוריה לקראת עתיד חדש. 

כזכור, בכיר בממשל החדש בסוריה הצהיר כי אין ביכולתם לנהל מערכה נגד ישראל, וכי אין בכוונתם לאפשר "קמפיין עוין נגדה". סרבסט טען כי "הממשל החדש בדמשק מתמודד עם אתגרים מורכבים, כאשר בראש סדר העדיפויות עומד הרצון להשיג לגיטימציה בינלאומית. המשטר מנסה לזכות בהכרה מצד האיחוד האירופי ומדינות המערב, שחלקן עדיין מגדירות אותו כישות טרור. לשם כך, מאמץ הממשל רטוריקה מתונה יותר, המותאמת לקהל היעד המערבי".

סוגיית הזהות האסלאמית והממשל מעוררת שאלות מהותיות
חיית תחריר א-שאם (ארגוני המורדים), שנתפסה תחילה כתקווה חדשה, מתגלה כבלתי מוכשרת להנהיג את סוריה, טען סרבסט והוסיף: "המנהיג אחמד אל-שארי, שנודע כאל-ג'ולאני, מנהל דיאלוג עם האמריקאים, אך יכולתו להוביל רפורמות משמעותיות מוטלת בספק. הוא צפוי לסיים את תפקידו במרץ הקרוב, כשברקע עולות שאלות על עתיד המדינה ויכולתה לבנות מוסדות שלטון יציבים".

"האתגר העיקרי העומד בפני סוריה כיום הוא המעבר ממנטליות מהפכנית למדינה מוסדרת עם שלטון חוק. עם זאת, הדרך לשינוי זה רצופת מכשולים, כאשר התנועות האסלאמיות מתקשות להתאים את תפיסת עולמן למציאות המודרנית של מדינת חוק דמוקרטית", אמר בסיום.