לראשונה מאז הקמתו, מתמודד ארגון חיזבאללה עם גל חסר תקדים של תביעות משפטיות מצד תושבי דרום לבנון, המשתייכים לבסיס התמיכה המסורתי של הארגון. כך עולה מדיווח שפורסם אתמול (שני) בעיתון הלבנוני "נידאא אל-ווטן". עם זאת, מדווח העיתון כי רוב התביעות נדחו, כיוון שחיזבאללה עדיין משפיע על מערכת המשפט הלבנונית.
על פי הדיווח, מאז כניסת הפסקת האש לתוקף, הוגשו תביעות רבות נגד הארגון בבתי המשפט בדרום לבנון. התובעים, רובם תושבי האזור וחלקם לבנונים המתגוררים בחו"ל, מאשימים את חיזבאללה בהטמנת אמצעי לחימה מתחת לבתי מגורים וחפירת מנהרות ללא ידיעתם, מה שהוביל להפצצת בתיהם והריסתם המוחלטת.
"זהו מהלך חסר תקדים", מציין הכתב אלאן סרקיס מהעיתון הלבנוני, "שכן מדובר בשיעים, המשתייכים לסביבת התמיכה המסורתית של חיזבאללה, שהעזו לצאת נגד הארגון".
סוגיית שיקום דרום לבנון מהווה מוקד נוסף למתיחות. על פי הדיווח, המזכ"ל החדש של חיזבאללה, השייח' נעים קאסם, הצהיר כי האחריות לשיקום מוטלת על ממשלת לבנון ו"מדינות ידידותיות". זאת בניגוד בולט למלחמה ב-2006, אז הזרימה איראן סכומי עתק לשיקום האזור. כעת, הוא כלל לא הזכיר את איראן. "כולם יודעים שהמדינה הלבנונית פשטה רגל ואין סיוע לשיקום לפני מסירת הנשק", נכתב.
על פי "נידאא אל-ווטן", המחאה נגד חיזבאללה חורגת מעבר לתביעות המשפטיות. "הדברים החלו לקבל אופי מחאתי רחב בתוך הסביבה השיעית מאז הפסקת האש והחשיפה להיקף האסון שפקד את החברה השיעית", נכתב בדיווח. "מחסום הפחד נשבר לא רק אצל יריבי הארגון אלא גם בקרב סביבת התמיכה המסורתית שלו".
העיתון הלבנוני חושף כי בכירים בחיזבאללה מודאגים במיוחד מהמצב הכלכלי החדש של הארגון. על פי הדיווח, נפילת המשטר הסורי פגעה אנושות במקורות המימון של הארגון, כולל בהברחות ובמסחר בקפטגון, שלפי ההערכות הניבו כחמישה מיליארד דולר בשנה למשטר הסורי ולחיזבאללה.
"כאשר המזכ"ל של הארגון מסיים את נאומו ובן הדרום מגלה שאינו יכול לחזור לעירו", מסכם העיתון, "הוא שואל את עצמו בליבו על איזה ניצחון מדבר השייח' נעים?".