כספת הבנק המרכזי של סוריה מחזיקה כמעט 26 טון זהב, אותה כמות שהייתה בתחילת מלחמת האזרחים העקובה מדם בשנת 2011, גם לאחר נפילתו הכאוטית של משטר אסד, כך אמרו לרויטרס ארבעה אנשים המכירים את המצב. עם זאת, למדינה יש רק כמות קטנה של רזרבות מטבע זר במזומן, אמרו אותם אנשים.
רזרבות הזהב של סוריה עמדו על 25.8 טון ביוני 2011, על פי מועצת הזהב העולמית, המצטטת את הבנק המרכזי של סוריה כמקור הנתונים שלה. שווי זה מגיע ל-2.2 מיליארד דולר במחירי השוק הנוכחיים, לפי חישובי רויטרס.
עם זאת, רזרבות מטבע החוץ של הבנק המרכזי מסתכמות רק בכ-200 מיליון דולר במזומן, אמר אחד המקורות לרויטרס, בעוד שאחר אמר כי רזרבות הדולר האמריקאי הן "במאות מיליונים".
בעוד שלא כל הרזרבות היו מוחזקות במזומן, הירידה היא משמעותית בהשוואה לתקופה שלפני המלחמה. בסוף 2011, הבנק המרכזי של סוריה דיווח על 14 מיליארד דולר ברזרבות מט"ח, על פי קרן המטבע הבינלאומית. בשנת 2010, קרן המטבע העריכה כי רזרבות המט"ח של סוריה עמדו על 18.5 מיליארד דולר.
רזרבות הדולרים כמעט התרוקנו מכיוון שהמשטר השתמש בהן באופן גובר למימון מזון, דלק ומאמצי המלחמה של אסד, כך סיפרו לרויטרס פקידים סורים בהווה ובעבר. נציגי התקשורת של ממשל סוריה החדש ושל הבנק המרכזי של סוריה לא הגיבו לבקשות רויטרס להתייחס לגודל רזרבות הבנק המרכזי.
סוריה הפסיקה לשתף מידע פיננסי עם קרן המטבע הבינלאומית, הבנק העולמי וארגונים בינלאומיים אחרים, זמן קצר לאחר שמשטר אסד דיכא מחאות פרו-דמוקרטיות ב-2011, מה שהתדרדר למלחמת אזרחים.
ממשלת סוריה החדשה, בהובלת המורדים, עדיין סוקרת את נכסי המדינה לאחר שאסד נמלט לרוסיה ב-8 בדצמבר. שודדים הצליחו לגשת באופן זמני לחלקים מהבנק המרכזי, לקחו עמם לירות סוריות, אך לא פרצו לכספת המרכזית, דיווח רויטרס. חלק ממה שנגנב הוחזר על ידי השליטים החדשים של סוריה, כך אמרו פקידים סורים לרויטרס.
הכספת חסינה בפני פצצות ודורשת שלושה מפתחות, כל אחד מוחזק על ידי אדם שונה, וקוד משולב כדי להיפתח, אמר אחד המקורות. הכספת נבחנה על ידי חברי הממשל החדש של סוריה בשבוע שעבר, אמרו שני מקורות, ימים לאחר שהמורדים השתלטו על בירת סוריה דמשק במתקפת בזק שסיימה יותר מ-50 שנות שלטון של משפחת אסד.
מטה הבנק המרכזי, בניין לבן רחב במרכז דמשק, נפתח מחדש במלואו ביום ראשון, היום הראשון של שבוע העבודה בסוריה. הוא היה מלא בעובדים וכן באנשים שביקשו לגשת לדולרים, בעוד אחרים נשאו שקים מלאים בלירות סוריות.
מלבד רזרבות הדולר האמריקאי הדלות שלו, הבנק המרכזי הסורי יכול כעת לסמוך על מאות מיליוני דולרים בשווי לירות סוריות ברזרבות שלו, אמר מקור אחד.
זרימת מטבע החוץ החדשה הצטמצמה, מכיוון שסוריה איבדה את מקור ההכנסה העיקרי שלה, נפט גולמי, כאשר לוחמים כורדים וקבוצות חמושות אחרות השתלטו על השדות במזרח המדינה במהלך המלחמה.
סוריה גם הייתה יעד לסנקציות מערביות נוקשות וארצות הברית הטילה סנקציות על הבנק המרכזי עצמו והכניסה לרשימה השחורה מספר מושלים שלו. אך המקורות המכירים את המצב אמרו לרויטרס כי הזהב מעולם לא חוסל, על מנת לשמור על בטוחות מספיקות ללירות הסוריות המסתובבות בשוק. המטבע המקומי הסורי איבד מערכו מכ-50 לירות לדולר לפני המלחמה לכ-12,500 נכון ליום שני.
הממשל החדש של סוריה דרש את הסרת הסנקציות הבינלאומיות כדי להחיות את הכלכלה, לשקם את המדינה משנות המלחמה ולעודד מיליוני פליטים סורים לחזור. אך פקידים אמריקאים ואירופאים אמרו כי הם יצטרכו להמתין ולראות איזה סוג של ממשל יקימו השליטים האיסלאמיסטים החדשים של המדינה.