בשבוע שעבר נערך בטקס חגיגי במינכן מפגש ייחודי בין שני עולמות לכאורה רחוקים: העולם הטכנולוגי והעולם היהודי. ועידת רבני אירופה, גוף המייצג את הקהילות היהודיות ברחבי היבשת, העניקה פרסים ליזמים פורצי דרך שפיתחו טכנולוגיות חדשניות לטובת האנושות.

"ועידת רבני אירופה רואה את הצורך לתמוך בהפיכת העולם למקום טוב יותר, מתוך עקרון תיקון העולם", אמר הרב פנחס גולדשמידט, נשיא הוועידה. "טכנולוגיות כמו אלה שנמצאות בשימוש באנרגיה ירוקה או בריפוי סרטן יכולות לשפר את איכות החיים, אך גם עלולות לשמש כלי הרסני אם לא ינוהלו כראוי".

הפרסים הוענקו לשישה יזמים מתחומים מגוונים, שפיתחו פתרונות חדשניים לבעיות חברתיות ובריאותיות. בין הזוכים הייתה יפעת אנזלביץ', מנכ"לית ומייסדת אפליקציית Groop – ושותפה ליאור רזניק גלאון מישראל – אפליקציה שמיועדת לצמצם את הבדידות בקרב קשישים. "30% מהאנשים מעל גיל 65 מרגישים בודדים", אמרה אנזלביץ' ל"מעריב", "ואנחנו מאמינים שטכנולוגיה יכולה להיות הפתרון". אפליקציית Groop מאפשרת לקשישים ליצור קשרים חברתיים חדשים ולשתף בחוויות, וכך לשפר משמעותית את איכות חייהם.

הקשר בין ועידת רבני אירופה לטכנולוגיה עשוי להיראות מפתיע, אך הרב גולדשמידט מסביר כי "הקשר נוצר מתוך ההבנה שהעולם שלנו משתנה במהירות, ושינוי זה נובע בעיקר מהחדשנות והטכנולוגיות שמפתחים יזמים שמציעים פתרונות לבעיות שונות". 

לדבריו: "המצאות האדם יכולות לשמש לטוב – לפיתוח ושגשוג, אך גם לרע – כפי שניתן לראות עם השפעתן של רשתות חברתיות. אפילו שרבים מהיזמים אינם יהודים, רעיונותיהם פעלו לשיפור העולם, ולכן החלטנו להעניק להם את הפרס".

גדי גרוניך, מנכ"ל ועידת רבני אירופה, הוסיף: "כשחושבים על רבנים, הטכנולוגיה היא הדבר האחרון שעולה בראש, אולם אנו בוועידת רבני אירופה רואים בהתפתחויות הדיגיטליות הזדמנות לתיקון העולם. ניתן להשתמש בטכנולוגיה ככלי לתיקון ולשיפור, ולכן אנו מעניקים פרס זה לאנשים הבונים תוכניות שיוצרות שינוי משמעותי בעולם. הזוכים השנה פיתחו תוכנית שתהיה לה השפעה חיובית על חיי הפרט. אנו מברכים את הזוכים ומזמינים מפתחים נוספים להצטרף אלינו במאמץ לשנות ולתקן את העולם".