גל האנטישמיות, השובר שיאים מאז תחילת המלחמה באוקטובר אשתקד, גובה מחיר גם מישראלים המבקשים להביא ילד בהליך פונדקאות בקנדה, כך נודע ל"מעריב".
שתי סוכנויות פונדקאות במדינה הודיעו לאחרונה כי בעקבות הלחימה בעזה הפונדקאיות שלהן מסרבות לשאת היריון עבור הורים מיועדים ישראלים. בסוכנויות הפונדקאות מסבירים כי הנשים מתנגדות למלחמה וחוששות שהתינוקות יגיעו לחיות באזור שבו קיים עימות צבאי. כמו כן היו פונדקאיות שהביעו דאגה מתגובות שליליות מסביבתן הקרובה אם אכן יתגלה שסייעו להורים ישראלים.
ארתור שני ובן זוגו ביקשו להביא ילד לעולם בפונדקאות בקנדה. בשיחה עם "מעריב" מתאר שני את התהליך שחווה: "הקשר בינינו לבין הפונדקאית שאותרה עבורנו התחיל עוד לפני המלחמה והיה מאוד חם ואישי. הרגשנו שזה פשוט נועד לקרות, אפילו היו לנו תחומי עניין משותפים. אבל אחרי שהמלחמה פרצה, בן זוגי שלח לה הודעה שמעדכנת על עיכוב בתהליך, יחד עם תמונה שלו במדים. כמה ימים לאחר מכן היא פנתה אלינו לשיחה שבה אמרה שהיא מרגישה שהקשר בינינו הפך לעסקי בלבד, והחליטה לסיים את ההתקשרות ולעבור הלאה".
התגברות מקרי הסירוב בשנה האחרונה, כפי שעולה מסוכנויות הפונדקאות, מעוררת תחושות קשות בקרב ישראלים שתכננו לעבור תהליך פונדקאות בקנדה, ושנפסלים רק בגלל היותם ישראלים.
חלקם חוששים כי התופעה תתרחב למדינות נוספות בעולם. בעולם מוצגות תמונות קשות מרצועת עזה, והן משפיעות לרעה על הפונדקאיות בקנדה. כל זאת לצד הפגנות אנטישמיות וקמפיין שלילי במדינה, שנועד לחזק את המסר נגד מדינת ישראל. למרות החשש, בארה"ב, השכנה הגדולה מדרום, שישראלים רבים רואים בה יעד אופטימלי לתהליך פונדקאות, לא צפויה כרגע השפעה דומה על הפונדקאיות או הסוכנויות.
עו"ד ויקטוריה גלפנד, שמשרדה מתמחה בליווי הליכי פונדקאות בחו"ל, מסבירה כי "ההתפתחויות בקנדה מעלות את הצורך להיערכות משפטית מדויקת, שמחייבות זהירות יתרה בבחירת היעד המתאים להליך פונדקאות, שגם כך הוא מורכב מטבעו. לכן חשוב לוודא שההסכמים הנחתמים עם הפונדקאיות או הסוכנויות מבטיחים הגנה מרבית להורים המיועדים, גם במצבים בלתי צפויים כמו אלו שאנו עדים להם כעת".