אמש (חמישי) התקיים בביתו של שגריר ישראל ביפן, גלעד כהן, טקס מרגש של הדלקת נר שני של חנוכה, שמשך אליו אורחים רבים ומכובדים. בין הנוכחים היו נציגים בכירים מהפרלמנט היפני, ראשי קהילות, אנשי עסקים מובילים, ודמויות בולטות מעולמות התרבות והחברה היפנית.
יחסי ישראל-יפן: חיבור של ערכים ושיתופי פעולה
האירוע התקיים על רקע התחזקות הקשרים בין ישראל ליפן, שיתוף פעולה המתבטא בתחומים מגוונים כמו טכנולוגיה, בריאות, מסחר ותרבות. יפן, שממשיכה לעקוב מקרוב אחר המתרחש בישראל, הביעה סולידריות עם מאבקה של ישראל תוך קריאה מתמדת לשלום ויציבות באזור.
שגריר ישראל, גלעד כהן, התייחס בדבריו למורכבות התקופה והקשר האנושי העמוק שהחג מביא: "בדיוק לפני שנה אירחנו באירוע חנוכה בטוקיו 3 משפחות חטופים, ביניהן אביה של נועה ארגמני, יעקב. באוגוסט האחרון התרגשנו לארח את נועה ארגמני בטוקיו. גם השנה יש עדיין 100 חטופים בעזה, ומייחלים לשחרורם המהיר. מודים לארגון שלווה על פעילותם לקידום זכויות אנשים עם מוגבלות, ועל השמעת קולם של ילדים עם מוגבלות ביפן ושיתוף חוויותיהם הקשות לאחר אירועי ה-7 באוקטובר".
אמנות מרגשת: תערוכת ילדי שלווה
חלק מרגש במיוחד באירוע היה הצגת תערוכה יוצאת דופן של יצירות ילדי מרכז שלווה, שחלקם פונו מבתיהם במהלך המלחמה. הילדים, באמצעות טיפול באומנות, תרגמו את רגשותיהם ותחושותיהם לציורים מרהיבים שכבשו את לבבות הנוכחים.
הציורים, ששיקפו רגשות של כאב, תקווה ועוצמה פנימית, עוררו עניין רב בקרב המשתתפים. "האמנות של ילדי שלווה היא תזכורת מוחשית לכך שגם ברגעים קשים ניתן למצוא יופי, יצירתיות ואור," אמר השגריר כהן.
חיזוק הקשרים באמצעות תרבות וערכים
מעבר להיותו אירוע חגיגי, הדלקת הנרות שימשה במה לחיזוק הקשרים התרבותיים והדיפלומטיים בין ישראל ליפן. הנוכחים, בהם מנהיגי קהילות ואנשי עסקים בכירים, הביעו את הערכתם למסורת היהודית ולמסר התקווה והאור שהועבר באירוע. טקס חנוכה זה הפך לסמל של חיבור בין תרבויות, אמונה בכוחו של האור לחבר בין עמים, ותקווה לעתיד טוב יותר.