בדיווח מיוחד של הוושינגטון פוסט נחשפים פרטים מרתקים על מדיניות החוץ העתידית של הנשיא הנבחר דונלד טראמפ, המאיימת לזעזע את היחסים הבינלאומיים של ארצות הברית עם בעלות בריתה הקרובות ביותר.
רק שבועות ספורים לפני השבעתו, טראמפ כבר מאיים בחזית רחבה: מסחר עם קנדה ומקסיקו, רכישת גרינלנד, החזרת השליטה על תעלת פנמה, ואפילו הצעה להפוך את קנדה למדינה ה-51 של ארצות הברית. לפי מקורות בצוות המעבר של טראמפ, מדובר באסטרטגיה מכוונת שמטרתה להחליש את השפעתן של רוסיה וסין.
מדיניות החוץ של טראמפ, כפי שנחשפת בדיווח, מאופיינת באנטגוניזם כלפי בעלות ברית ויריבות כאחד. הוא מציג גישה של "אמריקה קודם" המושתתת על חלומות של הרחבה טריטוריאלית ותוקפנות דיפלומטית. מומחי מדיניות חוץ מזהירים כי הרטוריקה התוקפנית של טראמפ עלולה לפגוע בבריתות ארוכות שנים. המדינאים מדגישים כי הצהרותיו חוזרות למדיניות האימפריאליסטית של המאה ה-19, שבה כוחה של מדינה נמדד בשטחים שהיא שולטת בהם.
בנוגע לגרינלנד, טראמפ מדגיש כי הבעלות על האי היא "הכרח מוחלט" לביטחון הלאומי. הוא מעלה רעיון זה מאז 2019, כאשר הפציר בצוותו לבחון אפשרות רכישת האי. ראש ממשלת גרינלנד כבר הבהיר כי האי אינו למכירה. בעניין תעלת פנמה, טראמפ מאשים את פנמה "בניצול" ארצות הברית, וטוען כי סינים מפעילים את התעלה. נשיא פנמה דחה טענות אלה באופן נחרץ, תוך הבהרה כי אין כל חייל סיני בתעלה.
גורמים בממשל האמריקאי מנסים להציג את ההתבטאויות כחלק מאסטרטגיה רחבה של "אמריקה קודם". דוברת הצוות, אנה קלי, הדגישה כי "מנהיגי עולם ישובו לשולחן כי טראמפ כבר מבטיח להחזיר את עוצמתה של אמריקה".
מומחים מזהירים כי איומיו של טראמפ על בעלות הברית עלולים לגרום נזק בל יתוקן ליחסים הבינלאומיים. הקונגרסמן לשעבר קרלוס קורבלו הזהיר כי ההתבטאויות עלולות "להידרדר את היחסים בין המדינות ולהקשות על בניית בריתות עתידיות". מומחים מציינים כי מדיניות החוץ של טראמפ מזכירה את גישתו של וודרו וילסון, שרץ תחת הסיסמה "אמריקה קודם" ועל אף הצהרותיו על התנגדות למלחמות, התערב בפועל במדינות שונות באמריקה הלטינית.
מקורות בצוות המעבר מסבירים כי קיים חוט מקשר מרכזי למדיניות זו: רצון להתמודד עם השפעת רוסיה וסין. יועץ מדיניות החוץ של טראמפ ציין כי "זה לא סתם פעולות אקראיות, אלא יש רציונל מאחורי הגישה".