לאחר ריגול ממושך של שירותי המודיעין אחר נשיא המשטר הסורי לשעבר בשאר אל-אסד, שעקבותיו נעלמו עם נפילת משטרו בסוריה, ניתוח של מסמכי מודיעין סודיים העלה כי בני משפחת אסד ריגלו זה אחר זה.
בין היתר המסמכים הראו כיצד אפילו תלמידים בבתי ספר בסוריה היו במעקב, וכיצד מורים "בגדו" בתלמידיהם והשמיצו אותם, כך לפי מה שדווח בעיתון "הטיימס" הבריטי.
בנוסף, אלפי קבצים הראו בפירוט את הדרך שבה הסתנן המשטר מהמחאות בסוריה מאז 2011, וכן את מידת החשדנות שחלחלה לשירותי הביטחון הסורים באשר לזהות המרגלים מטעמם, בטענה שהם משמשים כסוכנים כפולים.
כמו כן, תועדו פרטים כלליים של אלפי אנשים חשודים שסייעו בהפלת המשטר הסורי של אסד. באמצעות האזנה לטלפונים, פריצת מחשבים ושליחת סוכנים לנטר חשודים באופן אישי, שירותי הביטחון אספו כמות גדולה של מידע, חלקה חשובה וקריטית וחלקה פחות.
המידע כלל פירוט מדוקדק על חיי כל חשוד, ממיקום המוסך בו תיקנה אמו את מכוניתה ועד הביקור האחרון שערך אצל קרוביו, דרך מספר בנייני המגורים שבבעלותו.
כאמור, ניתן להסיק כי איש לא היה נסתר מעיני שירותי המודיעין, אפילו ילדים בבתי ספר. באביב שעבר נעצר נער בן 12 מבית ספר בחומס לאחר ש"קרע נייר הנושא את תמונת הנשיא", לפי דו"ח חקירתו.
בדיווח צוין גם כי המורה גילתה את הנייר באשפה והודיעה על כך למפקחת בית הספר, שבתורה הודיעה על כך לתחנת המשטרה. הרדיפות לא הוגבלו רק לחשודים, ואפילו עצורים לשעבר נותרו תחת הפיקוח של עיני שירותי המודיעין. המודיעין עקב אחר צעדיהם מכל עבר, עד לפעולתם באתרי הרשתות החברתיות.
לא ברור אילו מהאישומים וההודאות הרבים המפורטים ברישומי המודיעין הם אמת או שמא הומצאו על ידי חוקרי המודיעין. עם זאת, על פי עצורים לשעבר ודיווחים של ארגוני זכויות אדם, מעצרם של אסירים פוליטיים בסוריה נעשה בתהליך עקבי. בתחילה מחשמלים את העצורים, ולאחר מכן הם נעולים בתא בידוד ומובלים באופן קבוע לחקירה.
כמה מהם עברו עינויים. בחדר קטן ליד המסדרון הראשי של סניף המודיעין של חיל האוויר בחומס, הצביע ראשיד אל-אברש, עצור לשעבר שעובד ב"סאנדיי טיימס" לשם ניתוח מסמכי המודיעין, על קופסה קטנה שממנה יצאו שני חוטי נחושת, שאיתם נהגו לערוך מכות חשמל לעצורים.
כמו כן, לא ברור מהמסמכים כמה אנשים בסוריה ריגלו עבור שירותי הביטחון. עם זאת, ההיקף העצום של פעילותם מתגלה על ידי העובדה שהיו כל כך הרבה מודיעין רוויים בקהילה עד שהם ריגלו זה אחר זה לעתים קרובות, לעתים ללא ידיעה. דפי הארכיון שנותחו על ידי עיתון "הטיימס" מלאים בהפניות לאסירים שהובאו לחקירה, ולאחר מכן שוחררו לאחר שהתגלה כי מדובר בסוכנים חשאיים של שירותי הביטחון.
מאז נפילת המשטר הסורי לפני שלושה שבועות, נפתחו כל בתי הכלא בסוריה ואלפי עצורים שוחררו. עם זאת, הרשת הסורית לזכויות אדם אישרה כי ישנם לפחות 112,414 בני אדם בסוריה שעדיין נעלמו. מספר המשוחררים נאמד בכ-24,200 איש.