לאורך חודשי המלחמה בחן המכון למדיניות העם היהודי (JPPI) את יהדות ארה"ב, המהווה כמעט ממחצית העם היהודי, לרבות מידת הקירבה לישראל וליהדות והשפעת המלחמה על הקהילה היהודית.
הסקרים זיהו שחיקה הולכת וגוברת בתחושת הקירבה לישראל בקרב הקבוצות הליברליות של יהודי ארה"ב, ומנגד, התחזקות בזיקה לישראל וליהדות בקבוצות המרכז ובקרב הזרמים השמרניים.
בסקר האחרון נבדקה תחושת הקירבה לישראל באמצעות שאלות דוריות, והנתונים מראים שהזיקה לישראל עודנה חזקה: רוב גדול של יהודי ארה"ב מרגישים קרבה לישראל וליהדות, כאשר מרבית המשתתפים בסקר האחרון, שממצאיו מתפרסמים היום, השיבו שהם מחוברים לישראל לפחות כמו הוריהם או אפילו באופן חזק יותר לעומת הוריהם.
אצל היהודים המזדהים כשמרנים, יש רוב מוחלט (57%) שהצהירו כי הם מחוברים לישראל אף יותר מהוריהם. מרבית המשיבים, בכל הקבוצות האידיאולוגיות, השיבו שאכפת להם מהיותם יהודים במידה דומה לזו של הוריהם.
על החיבור ליהדות אפשר ללמוד גם מהנתון הבא, הנוגע למסורת: רוב המשתתפים במחקר השיבו כי הם מדליקים נרות חנוכה השנה בכל שמונת לילות החג.
כצפוי, ככל שמתקדמים בסקלה הדתית מהכיוון הליברלי לכיוון השמרני (אורתודוכסים, חרדים, וכו'), עולה שיעור המשיבים שמדליקים נרות בכל ימי חג החנוכה. בכל מקרה, רוב מוחלט בכל הזרמים הדתיים של יהודי ארה"ב, מדליקים נרות חנוכה בביתם.
לעומת זאת, רוב גדול של היהודים משתתפי המחקר (90%) אמרו כי בביתם לא יהיה השנה עץ חג המולד. רק כעשירית מהמשיבים אמרו כי יהיה עץ בביתם (שיעור נמוך באופן משמעותי בהשוואה לממצאי סקרים אחרים שפורסמו בעבר).
המלחמה בישראל
לקראת השבעתו של דונלד טראמפ לנשיא ה-47 של ארה"ב, יהודי ארה"ב סבורים שהסירוב של ישראל להפסקת אש בעזה עד לשחרור כל החטופים הוא לגיטימי.
בקרב השמרנים 99% הסכימו לקביעה זו, בעוד שבקרב היהודים שהם "מאד ליברלים" מדובר ברוב קטן בהרבה (52%).
גם בפילוח לפי הצבעה, עולה ש-98% מהיהודים מצביעי טראמפ מסכימים לכך, כאשר אפילו בקרב היהודים מצביעי האריס 65% מסכימים לכך.
קונצנזוס בקרב יהודי ארה"ב נרשם גם לגבי פעולות ישראל בסוריה: בעקבות נפילת משטרו של הנשיא אסד בסוריה, ישראל השתלטה על מספר איזורים, כולל רכס החרמון, וגם השמידה תשתיות צבאיות של צבא סוריה.
מהמחקר עולה כי בקרב היהודים שוררת הסכמה, הן של מצביעי טראמפ והן בקרב מצביעי האריס, שישראל הפעילה את כוחה "במידה הנכונה".
עוד מעניין לציין שרוב היהודים השמרנים חושבים שישראל ניצחה במלחמה, בעוד שאצל היהודים הליברלים הדעה הדומיננטית היא שישראל "לא ניצחה ולא הפסידה" במלחמה.
בתוך כך, בסקר האחרון ניכרת מגמת שיפור בתחושת הביטחון האישי של יהודי ארה"ב.
אמנם קצת מעל שליש מהמשיבים במחקר (36%) מעידים שהמלחמה בישראל גורמת להם להרגיש פחות בטוחים, ו-46% נוספים מעידים שהמלחמה משפיעה "קצת" על דאגותיהם לביטחונם, אולם בהשוואה לחודשים קודמים, נתונים אלה מהווים שיפור מסויים מבחינת תחושת הביטחון של המשיבים.
ד״ר שוקי פרידמן, מנכ״ל המכון למדיניות העם היהודי:
״המלחמה המתמשכת בישראל משפיעה באופן משמעותי גם על היהודים בארה״ב. אצל הקבוצה המחוברת יותר לישראל, המלחמה הביאה ליותר הזדהות עם ישראל וזהותם היהודית. ממשלת ישראל צריכה לפעול כדי לחזק את המגמה הזו ולממש את מחויבותה החוקתית לחיזוק הקשר בין מדינת ישראל ליהדות התפוצות״.