בערוץ אל-חדת' הסעודי טוענים כי בתימן חוששים מהשפעות חמורות על שרשרת האספקה ואספקת המזון, במיוחד על רקע ההסלמה בעוצמת ההתקפות ההדדיות בין החות'ים לבין ישראל.

לפי ערוץ אל חדת', שלושה נמלי חודיידה סבלו מהפסקת שירות, והחות'ים מטילים הגבלות על ייבוא סחורות דרך נמלים שבשליטת ממשלת תימן, שנחשבים לחלופה פוטנציאלית לנמל חודיידה. מהלך זה מאיים להחמיר את הסבל ההומניטרי במדינה, שבה 75% מהאוכלוסייה תלויים בסיוע חיצוני, במיוחד בסיוע הומניטרי שמגיע דרך נמל חודיידה.

כתוצאה מעשור של סכסוך פנימי, אספקת נמל חודיידה מהווה 80% מהסיוע ההומניטרי, והייבוא של מזון ומוצרים מסחריים לתימן. בנוסף לתפקידה ההומניטרי, נמל חודיידה מהווה עורק כלכלי חשוב עבור המיליציה החות'ית, המנצל את הנמל כנקודת גישה לכלי נשק איראניים שהוברחו לתימן. פקידים בתימן מאמינים כי ההתעקשות של המיליציה החות'ית להחמיר את הסכסוך האזורי תוביל את המדינה לאסון כלכלי וחברתי.

כמו כן הם דיווחו כי לפי כלכלנים תימנים, ההפסדים שנגרמים כתוצאה משיבוש הנמלים עשויים להוביל לעליית מחירים, בנוסף להגבלות שהטילו החות'ים על ייבוא מנמלי הממשלה. מצב זה מעמיס כלכלית על הצרכנים, ומגביר את המתחים החברתיים. 

בהתאם לנאמר ב"אל חדת", פרופ' אמציה ברעם מסביר את המהלכים האסטרטגיים שמבצעת ישראל לאחרונה כדי להתמודד עם האיום הגובר מצד החות'ים בצפון תימן.

הוא מסביר כי ישראל מבצעת תקיפות ממוקדות שפוגעות במטרות אזרחיות וכלכליות, בנוסף למתקנים צבאיים, במטרה להפעיל לחץ ישיר ועקיף על המשטר החות'י, הפועל בשיתוף פעולה עם איראן. ברעם מציין כי פגיעה במתקנים אזרחיים כמו מגדלי פיקוח, מתקני נמל, ומיכלי אחסון נפט משפיעה על האליטה, כמו גם על המעמד הבינוני והעני, שמתקשה להתמודד עם המחסור הנגרם.

בנוסף, הוא מסביר כי הפגיעה בתשתיות אלה לא רק מקשה על החיים היומיומיים, אלא גם מערערת את תפקוד המדינה כולה, שכן צפון תימן מתפקדת כמדינת טרור שמשרתת את מאמצי החות'ים בשיתוף פעולה עם איראן. ברעם מוסיף כי המטרה היא לשתק את מנגנוני המדינה ולהפחית את ההתעצמות החות'ית, ולמנוע את המשך ירי הטילים לישראל.
 
כזכור, ביום חמישי האחרון, בוצעה סדרת תקיפות ישראליות בתימן, ממוקדות במתקנים אסטרטגיים ואזרחיים. בין היעדים שהותקפו היו נמל התעופה בצנעא, נמל חודיידה ותחנות אנרגיה ונפט ברחבי המדינה. יעדים הנמצאים במרחק של כ-2,000 קילומטרים מישראל. המשימה כללה תקיפת מטרות חות’יות בנמל חודיידה ובבירה צנעא, והייתה כרוכה באתגרים לוגיסטיים ומבצעיים מורכבים.

במקביל, במערכת הביטחון בוחנים דרכים להגביר את הלחימה נגד החות'ים בתימן. אחת האפשרויות שנבחנות היא הפעלת זרוע הים, הכוללת הטלת מצור ימי על החות'ים. חיל הים הצטייד בנחתות מתקדמות להעברת כוחות חי"ר וחימוש כבד, ומפעיל כלים נוספים כמו ספינות סער 6, צוללות, וספינות טילים, המוכנים ללחימה במרחקים גדולים מגבולות ישראל ("מעגל שלישי").

בנוסף, באגף המודיעין ובמוסד מגבירים את המאמצים לאיסוף וניתוח מודיעין סביב החות'ים בתימן, בעזרתה של סוכנויות מודיעין ידידותיות לישראל.

במשך שנים החות'ים לא נחשבו לאיום מיידי על ישראל, אך לאחר התקיפה ביום חמישי והבנת האתגר המתמשך מצדם, ישראל החלה לשנות את הגישה. החות'ים לא פגעו במאגרי נשק או יכולות ירי, אלא במטרות אזרחיות ותחום האנרגיה.

בסוף השבוע האחרון שיגרו החות'ים שני טילים, אחד מהם יורט על ידי מערכת ההגנה האמריקאית, והשני שנורה לעבר בסיס חיל האוויר בנבטים, יורט גם כן על ידי מערכות ההגנה הישראליות. בצה"ל מעריכים כי החות'ים ימשיכו לאתגר את ישראל בשבועות הקרובים, עם ירי יומי של טילים או שיגור כטב"מים נפיצים.

בתוך כך, הדיווחים על תקיפות ישראליות ממשיכים והיום (ראשון) ערוץ אל-ערביה הסעודי דיווח כי בוצעו ארבעה תקיפות אוויריות במחוז סליף, צפונית לעיר אל-חודיידה, תימן. לפי מקורות, אחת התקיפות פגעה בבסיס של חות'ים ליד נמל הנפט ראס איסה.

במקביל, תקיפה אווירית נוספת פגעה בבית של מנהיג הכוחות הימיים של החות'ים באזור ראס איסה. לפי "אלערביה": "תקיפות אלו הגיעו לאחר אזהרות חוזרות ונשנות מצד ממשלת ישראל נגד החות'ים בתימן, כאשר צה"ל מתכונן לבצע תקיפה נרחבת יותר נגד הארגון".