הפסקת האש בין ישראל לחיזבאללה נמשכת, אך כלכלת לבנון ממשיכה לספוג מכה אחר מכה. על פי נתוני הבנק העולמי, המלחמה גרמה לירידה של 6.6% בתמ"ג הלבנוני השנה, עם נזק מוערך של 8.5 מיליארד דולר.
"אחד מכל שלושה לבנונים כבר היה במצב של עוני לפני המלחמה", אומר ז'אן-כריסטוף קארה, מנהל המחלקה למזרח התיכון בבנק העולמי. "המספרים היו רעים, והמלחמה רק החמירה אותם".
על פי נתוני משרד הבריאות הלבנוני, מאז אוקטובר 2023 נהרגו יותר מ-3,700 בני אדם ונפצעו כ-16,000. כ-1.3 מיליון תושבים נאלצו לעזוב את בתיהם.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות<<
"היינו במצב קשה גם לפני המלחמה", מספר חסן ראאד, יוצר תוכן בן 28 מביירות, שביתו נפגע בתקיפה ישראלית. "עכשיו אנחנו מתחילים מאפס". ראאד, שאיבד את הסטודיו שלו ואת כל לקוחותיו, מייצג את מצבם של רבים בלבנון.
המשבר הנוכחי מתווסף לשורה של משברים שפקדו את לבנון בשנים האחרונות: קריסה כלכלית ב-2019, מגפת הקורונה, ופיצוץ בנמל ביירות ב-2020 שגבה את חייהם של יותר מ-200 בני אדם.
בניגוד למלחמת לבנון השנייה ב-2006, הפעם נראה כי מדינות ערב לא ימהרו לסייע בשיקום המדינה. "תם עידן הצ'ק הפתוח", אומרים גורמים בבנק העולמי. "כעת נדרשות רפורמות משמעותיות כדי למשוך השקעות חדשות".