מסעוד אל-פאק, מומחה לענייני איראן ומרכז אסיה, התראיין לערוץ אל חדת' הסעודי והתייחס בדבריו למצבה של איראן לאחר נפילת משטרו של בשאר אסד בסוריה.

בפתח דבריו אמר: "המדיניות האיראנית, אם נסתכל עליה בתקופה שלאחר נפילת בשאר אל-אסד עד היום, אנו רואים שיש סתירה ואף בלבול בעמדות כלפי מה שקורה בסוריה שלב של חוסר מודעות למצב שהוא מתמודד איתו, או חוסר מודעות לשלב שבו נכנסת המדיניות האזורית האיראנית ולגורל הצפוי לה הוא מחכה למדיניות האזורית הזו".

"אז אני חושב שהעניין הזה משקף גם את הסתירות האלה לשקף את המתרחש במסדרונות קבלת ההחלטות בטהרן יש כאלה שעדיין קוראים את תוף ציר ההתנגדות, ועלינו לעמוד לצד ציר ההתנגדות ולתמוך בו במלוא הכוח, וקבוצת צעירים יצוץ מי ירצה הם משנים את המשוואה בסוריה וכדומה, שיח אידיאליסטי שאין לו בסיס ריאלי ליישום", כך לדבריו.

חגיגות בסוריה לאחר נפילתו של אסד (צילום: רויטרס)
חגיגות בסוריה לאחר נפילתו של אסד (צילום: רויטרס)

עוד הוסיף, "ובפנים יש צד נוסף שמסתכל על המצב הכלכלי האיראני ומנסה למנוע מאיראן להיכנס לסכסוך שסופו עלול לפגוע במשטר. ולפגוע בעתיד המשטר, ואלה גם בני המשטר ובני הסמכות, אז אני חושב שאיראן נמצאת במצב של בלבול, כפי שהיא נראית בזמן הנוכחי, עד שתקבע פתרון לגביה".

הפרשן הדגיש: "במיוחד את המדיניות האזורית שלה, במיוחד כלפי סוריה. סוריה, שהייתה עמוד התווך של המדיניות האזורית האיראנית באזור, ולכן איננו יכולים לשער כעת בזמן הנוכחי מתי אנו רואים את המצב הזה ומתי אנו רואים האיראנים עצמם לא יודעים מה עליהם לנקוט כדי לשער מה הם רוצים לעשות בסוריה".

"אין לנו ספק שסוריה לא תהיה מה שהייתה בעבר, בדיוק כמו המדינות האזוריות עכשיו, כשנסעו לסוריה וניסו מתוך ואקום שעלול להיות מנוצל, גם לחסום את הדרך לאיראן ולכל מדינה אחרת לשחק בסצנה הסורית כאן, אני חושב שגם תפקידה של הקהילה הבינלאומית חשוב לא פחות מתפקיד המדינות האזוריות, אז איראן מתמודדת עם המצב הזה שאנחנו רואים כרגע", סיכם.