איראן זקוקה להשקעה של 45 מיליארד דולר כדי לפתור את המחסור הכרוני באנרגיה בחורף ואת זיהום האוויר המחמיר, כך אמר אמש (רביעי) שר הנפט האיראני מוחסן פקנג'אד. הכספים הינם חיוניים להגברת ייצור הגז, כדי לעמוד ביעדים שנקבעו בתוכנית הפיתוח ארוכת הטווח של איראן, שעל הנייר מנחה את התקציבים והמדיניות התעשייתית.

"על פי תוכנית הפיתוח השביעית, ייצור הגז חייב להגיע למיליארד ו-380 מיליון מטרים מעוקבים ליום עד סוף התוכנית", אמר פקנג'אד. "כדי להשיג יעד זה, נדרשת השקעה של 45 מיליארד דולר". את מרבית המימון הזה, הסביר, יש להפנות לפיתוח שדות גז ושדרוג תשתיות קשורות.

ממשלות איראן המתחלפות התקשו לעמוד בצריכה הגוברת, במיוחד בחודשי החורף, כאשר תחנות כוח נאלצות לשרוף דלקים מזהמים המחמירים את בעיית איכות האוויר באזורים העירוניים. לאיראן יש מאגרי גז טבעי עצומים, אך הביקוש המקומי העולה והיעדר השקעה בתחזוקה והרחבת התשתיות - משמעותם שהמדינה היא לעתים קרובות יבואנית נטו של אנרגיה.

אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות<<

פקנג'אד תיאר גישה דו-שלבית להתמודדות עם המשבר, תוך הדגשת הצורך הדחוף בהשקעה משמעותית וכן בניהול צריכה. "חשוב יותר מהגדלת הייצור - הוא ניהול הביקוש ומיטוב הצריכה", אמר, תוך הדגשת הצורך ביעילות גדולה יותר בשימוש הביתי בגז.

למעלה מ-860 מיליון מטרים מעוקבים של גז טבעי מעובד מועברים לרשת הלאומית של איראן מדי יום, אמר שר הנפט, כאשר יותר משלושה רבעים ממנו נצרכים על ידי משקי בית, עסקים ותעשיות קטנות. הממשלה קראה לאיראנים להגביל את השימוש שלהם, אך נראה שהיא מהססת ללחוץ יותר בנושא, מתוך מודעות לחוסר שביעות הרצון הנרחב במדינה.

שר הנפט של איראן רמז למציאות זו, תוך שהוא מציע שניהול המשאבים והמיטוב פיגרו אחרי צמיחת הייצור. "כל רפורמה במערכת צריכת האנרגיה צריכה להיות מלווה בהתחשבות בתנאי המחיה של האזרחים", אמר פקנג'אד.