באל-ערביה דווח היום (שבת) כי המורדים הסורים (SDF) החלו להשתמש באופן גלוי ולראשונה במל"טים תוקפים בשם "ברוסק" - זאת, מבלי שחשפו מהיכן הגיעו. בדיווח, שלא ברור מה מקורו, עולה כי הכוחות הסורים הדמוקרטיים השתמשו במל"טים בקרבות "סכר תשרין" בנהר הפרת שבסוריה - מקום ובו טופוגרפיה מאתגרת ללחימה. עוד דווח כי כוחות "הצבא הלאומי הסורי" - שהיא מיליציה נוספת הנתמכים על ידי טורקיה במטוסי קרב ומזל"טים, ונלחמת באזור נגד SDF של ג'ולאני.

עם זאת, באותו דיווח צוין כי כלי תקשורת המזוהים עם "הצבא הלאומי הסורי" אישרו שהם אלו ששולטים ב"סכר תשרין". הם ציינו כי "תגבורות צבאיות מגיעות מדי יום לחזיתות הקרב, במטרה להמשיך להתקדם עד להרחקת SDF וסיום נוכחותם בכל האדמות הסוריות". מצד שני, SDF אישרו בהודעת המרכז התקשורתי שלהם כי "מספר ההרוגים של הקבוצות החמושות באזור סכר תשרין וסכר קרקוזאק עלה ל-72", והדגישו כי כוחותיהם הצליחו "לבלום את כל ההתקפות באזור הכפרי של מנבג' ולמנוע מהפלגים להשיג כל התקדמות".

בהקשר הבינלאומי, נעשו ניסיונות אמריקאים-צרפתיים לנקוט בצדדים השונים לנהל דיאלוג באשר לצורת הממשל באזורי צפון-מזרח סוריה, שם מתנהלים הקרבות. גרמניה גם היא הצטרפה למאמצים, לאחר ששרת החוץ אנאלנה ברבוק הגיעה לדמשק. מאחורי הקלעים מתקיימים מגעים מעניינים: לפי הדיווחים, התקיימו מפגשים בין בכירי SDF, ובהם ככל הנראה המפקד הכללי מזלום עבדי, לבין ההנהגה הסורית החדשה בראשות אחמד א-שרע. המפגשים, שנערכו בנוכחות נציגים אמריקאים וצרפתים, חשפו מחלוקת משמעותית: בעוד ההנהגה החדשה דורשת שילוב מלא של SDF בצבא החדש, הכוחות הכורדיים מבקשים לשמור על עצמאותם היחסית עד לקיום בחירות.

סכר תשרין בסוריה, 2015 (צילום: REUTERS/Rodi Said)
סכר תשרין בסוריה, 2015 (צילום: REUTERS/Rodi Said)

עוד באותו נושא מקורות בשטח דיווחו ל"אל-ערביה" כי "וושינגטון הגבירה את פעילות הסיורים הצבאיים שלה בערים קובאני (עין אל-ערב) וא-רקה, על רקע דיווחים על היערכותה להקמת נקודות בשתי הערים, לאחר שהגדילה את מספר כוחותיה בסוריה מ-900 חיילים ל-2,000". עוד ציינו מקורות בשטח לעיתון כי "האמריקאים הציעו הן ל-SDF והן לאנקרה פריסת כוחות אמריקאיים בשתי הערים והגדרתן כאזורים מפורזים, תוך מתן אפשרות לרשויות המקומיות לנהל את ענייני התושבים, עד להשגת הסכם כולל".

המקורות רואים בהצעה האמריקאית תירוץ של "חשש אמריקאי מהתפרצות של דאע"ש במזרח סוריה במקרה שטורקיה והממשלה הסורית החדשה יתקפו את אזורי השליטה של SDF, מה שיפתח פתח לבריחת אלפי אנשי דאע"ש ומשפחותיהם". במקביל, המקורות מציינים כי "הממשל הנוכחי נמנע מעימות כלשהו בין הצדדים, ומשאיר את משימת השגת ההבנות ביניהם לממשל האמריקאי החדש". בהקשר זה, טורקיה הצהירה לאחרונה כי יש בידיה פתרונות לתקופה שאחרי הנסיגה האמריקאית מסוריה, כולל בנוגע לאבטחת המחנות והכלא שבהם מוחזקים אנשי דאע"ש ומשפחותיהם.