דיווחים במצרים, שטרם אומתו ממקורות נוספים, חושפים כי קהיר נערכת לאפשרות של מהלך צבאי נגד החות'ים בתימן, על רקע ההסלמה באיומים על נתיבי השיט הבינלאומיים המשמשים עורק חיוני לסחר העולמי. על פי הדיווחים, מצרים מגלה נכונות גוברת למעורבות פעילה בזירה התימנית, ומכינה מטוסי קרב מסוג רפאל ו-F-16 לביצוע תקיפות אוויריות נגד החות'ים.
הדיווחים מצביעים על כך שמהלכים אלה מגיעים בתגובה לתקיפות של החות'ים שהסבו למצרים נזק כלכלי חמור, ובראשם ירידה בהכנסות תעלת סואץ המוערכת בכשבעה מיליארד דולר. בשל כך, המהלך הצבאי הופך מצעד ביטחוני גרידא לצורך כלכלי מובהק, שנועד להבטיח את המשך זרימת הסחר בנתיבי המים האסטרטגיים.
גורמי מודיעין ישראליים עוקבים בדריכות אחר ההתפתחויות, ומצביעים על לחצים המופעלים על מצרים להעמיק את מעורבותה בעימות מול החות'ים. המומחה למשפט בינלאומי, ד"ר מוחמד מחמוד מהראן, טוען כי מצרים מבססת את מהלכיה על סעיף 51 באמנת האו"ם, המקנה למדינות את זכות ההגנה העצמית מפני איום על ביטחונן הלאומי. לדבריו, איומי החות'ים מציבים סכנה מיידית למצרים, בייחוד בכל הנוגע לביטחון תעלת סואץ ונתיבי המים הסמוכים.
אל תגידו לא ידענו - הטבה מיוחדת למי שרוצה ללמוד אנגלית. לחצו כאן לשיעור ניסיון מתנה וללא התחייבות<<
חרף הטענות בדבר השפעות חיצוניות, ובפרט מצד ישראל, קהיר מדגישה כי צעדיה נועדו אך ורק להגן על האינטרסים הלאומיים וביטחונה. מהראן מעריך כי היציבות האזורית ניצבת בראש סדר העדיפויות המצרי, אך המתיחויות הרבות באזור, ובהן הסכסוך הישראלי-פלסטיני, עלולות להוסיף רבדים מורכבים למדיניות המצרית בסוגיה זו. ממשלת מצרים לא אישרה או הכחישה את הדיווחים.