סגן הנשיא האיראני לעניינים אסטרטגיים, מוחמד ג'וואד זריף, טען היום (רביעי) כי ישראל הצליחה להחדיר חומרי נפץ לציוד צנטריפוגות שנרכש עבור תכנית הגרעין של איראן, כך דווח באתר איראן אינטרנשיונל. זריף חשף בראיון מה שנראה כניסיון סיכול חשאי נוסף של ישראל נגד התכנית הגרעינית האיראנית.
"עמיתינו רכשו פלטפורמת צנטריפוגות עבור ארגון האנרגיה האטומית, והתגלה כי הוטמנו בתוכה חומרי נפץ", אמר זריף בראיון. הבכיר האיראני לא ציין מתי התרחש האירוע, אך קשר אותו למערך הסנקציות הבינלאומי המאלץ את איראן להסתמך על מתווכים ברכישת ציוד רגיש.
זריף הרחיב על שיטת הפעולה הישראלית לכאורה: "הסנקציות מאלצות אותנו לעבוד דרך שרשרת של מתווכים במקום ישירות מול היצרנים. ברגע שהמשטר הציוני מצליח לחדור לאחד מהמתווכים, נפתחת בפניו האפשרות להחדיר כל דבר שירצה לציוד".
הדיפלומט האיראני הבכיר קשר את החשיפה למתקפת הביפרים שבוצעה בספטמבר האחרון נגד ארגון הטרור חיזבאללה בלבנון. באותם אירועים התפוצצו כ-5,000 ביפרים ו-1,000 מכשירי קשר, שגרמו למותם של 32 בני אדם ולפציעתם של יותר מ-3,000. "זה היה מבצע מתוחכם שתוכנן במשך שנים על ידי הציונים", אמר זריף.
בעקבות האירועים, נקטה איראן בצעדי מנע חסרי תקדים. משמרות המהפכה השעו את השימוש במכשירי תקשורת וערכו בדיקות מקיפות, ורשות התעופה האזרחית אסרה על הכנסת מכשירי תקשורת אלקטרוניים, כולל טלפונים ניידים, לטיסות מסחריות. "אלה הם חלק מהנזקים שגורם משטר הסנקציות", סיכם זריף, "מעבר להפסדים הכלכליים, אנחנו חשופים לסיכונים ביטחוניים משמעותיים".
נזכיר כי בעבר כבר התרחשו תקלות ופיצוצים במתקני הגרעין האיראניים, כשהבולט שבהם היה כשל החשמל במתקן ההעשרה בנתנז באפריל 2021, אירוע שאיראן הגדירה כ"טרור גרעיני". למרות שישראל מעולם לא לקחה אחריות רשמית על התקיפות, היא נחשבת לאחראית העיקרית למבצעי הסיכול נגד תכנית הגרעין האיראנית.