גורמי המשטרה של אוסטרליה הודיעו היום (רביעי) כי הם חוקרים האם "גורמים או יחידים מחו"ל" משלמים לפושעים מקומיים בכדי לבצע פשעים אנטישמיים במדינה. כך דווח ברשת BBC. 

בחודשים האחרונים אירעו שורה של אירועים אנטישמיים, כאשר האחרון שבהם היה הצתה של מרכז טיפול בילדים בסידני עליו רוסוס כתובות גרפיטי אנטישמיות.

ראש ממשלת אוסטרליה, אנתוני אלבנזי כינס ישיבת קבינט דחופה בתגובה, שבה הסכימו הבכירים להקים מאגר נתונים לאומי למעקב אחר אירועים אנטישמיים. עד כה, כוח המשימה של המשטרה הפדרלית, שהוקם בדצמבר לחקירת אירועים מסוג זה, קיבל יותר מ-166 דיווחים על פשעים אנטישמיים.

תקרית אנטישמית באוסטרליה (צילום: רשתות חברתיות)
תקרית אנטישמית באוסטרליה (צילום: רשתות חברתיות)

אלבנזי מסר לכתבים כי חלק מהפשעים "מבוצעים על ידי אנשים שאין להם בעיה מסוימת, אינם מונעים מאידיאולוגיה, אלא הם שחקנים בתשלום", אמר אלבנזי והוסיף: "כעת, לא ברור מי או מאיפה מגיעים התשלומים". 

נציב המשטרה הפדרלית האוסטרלית, ריס קרשו אמר כי ייתכן שנעשה שימוש במטבעות קריפטוגרפיים - שלוקח זמן רב יותר לזהות אותם. הוא הוסיף כי המשטרה חוקרת גם האם צעירים מבצעים את הפשעים הללו והאם הם עברו רדיקליזציה באינטרנט. עם זאת, קרשו הזהיר, "מודיעין אינו זהה לראיות" וצפויים בקרוב אישומים נוספים.

בשבוע שעבר, גבר מסידני היה האדם הראשון שהואשם על ידי כוח המשימה הפדרלי, המכונה מבצע "אוולייט", בגין איומי מוות לכאורה שהוא השמיע כלפי ארגון יהודי. אלבנזי אמר שהאירוע ביום שלישי במרכז הטיפול בילדים בפרבר  שבמזרח סידני היה "פחדני כשם שהוא מגעיל" ותיאר אותו כ"פשע שנאה".

"זו הייתה התקפה שכוונה נגד הקהילה היהודית. וזהו פשע שמטריד את כולנו כי זו גם התקפה על האומה והחברה שבנינו יחד", כתב ברשתות החברתיות.

ראש ממשלת אוסטרליה אנתוני אלבניזי (צילום: רויטרס)
ראש ממשלת אוסטרליה אנתוני אלבניזי (צילום: רויטרס)

סגנית שר החוץ של ישראל, שרן השכל,  אמרה ל-ABC: "ממשלת אוסטרליה 'מלבה' בעיות בקהילה המקומית בכך שאינה פועלת ביתר נחישות נגד פשעים אנטישמיים". אך אלבנזי אמר כי ממשלתו "פעלה מהיום הראשון" כדי להגן על הקהילה היהודית באוסטרליה, ומתח ביקורת על אלה המנסים להפוך זאת ל"סוגיה פוליטית".

המועצה היהודית של אוסטרליה, שהוקמה בשנה שעברה כדי להיאבק באנטישמיות, אמרה כי היא "מגנה בחריפות" אירוע זה וכל האירועים הדומים לו. "מעשים אלה מדגישים את הצורך הדחוף בשיתוף פעולה, חינוך ודיאלוג קהילתי כדי להילחם בדעות קדומות ולקדם הבנה", נאמר בהודעה.

רוב האירועים האחרונים התרחשו בסידני וכללו כתובות גרפיטי אנטישמיות, הצתות והשחתת מבנים כולל בתי כנסת. משטרת סידני הקימה כוח משימה משלה ברמת המדינה כדי לטפל באירועים אלה ויותר מ-35 אנשים הואשמו עד כה בעבירות הקשורות לאנטישמיות. ביניהם גבר בן 33 שהואשם ביום רביעי בניסיון להצית בית כנסת מוקדם יותר החודש.