בצל עשורים של מאבק צבאי וטרור, נראה כי עבדוללה אג'לאן, מייסד מפלגת העובדים הכורדית, עומד בפתחו של פרק חדש בהיסטוריה הפוליטית של טורקיה והעם הכורדי. לאחר 25 שנות מאסר, זה שהוכתר על ידי תומכיו מתכונן כנראה לצעד היסטורי של פשרה עם המדינה הטורקית, כך דווח (היום) בערוץ אל-ערביה הסעודי.
אג'לאן, שנולד בשנת 1949 במזרח טורקיה, הפך לדמות מרכזית במאבק הכורדי עוד בראשית שנות השבעים. בשנת 1978 הקים את מפלגת העובדים הכורדית, תנועה שהחלה כתנועת שחרור לאומית וצברה תאוצה במהירות. המפלגה הכריזה על מטרה של השגת אוטונומיה לאוכלוסייה הכורדית בטורקיה, תוך שימוש באמצעים צבאיים ופוליטיים.
בפברואר 1999, לאחר מרדף בינלאומי, נתפס אג'לאן בניירובי, קניה, והוסגר לטורקיה. תחילה נגזר עליו גזר דין מוות, אשר לאחר ביטול עונש המוות בטורקיה הומר למאסר עולם. למרות מאסרו, המשיך להיות דמות מרכזית ומשפיעה בקרב הקהילה הכורדית.
החל משנת 2000, חל מפנה משמעותי בדרכו של אג'לאן. הוא קרא להפסקת המאבק המזוין והציע דיאלוג מדיני. בין השנים 2012-2015 החל משא ומתן עם הנשיא הטורקי רג'פ טאיפ ארדואן, במטרה להשיג פתרון מדיני למאבק הכורדי.
כיום, לאחר יותר מ-40 שנות מאבק, נראה כי אג'לאן מבקש לסיים את העימות המתמשך. הוא תומך כעת ברעיון האוטונומיה הכורדית במסגרת המדינה התורכית, תוך ויתור על חלום העצמאות המלאה.
האם אג'לאן הוא גיבור לאומי או בוגד? התשובה תלויה במבט הפוליטי. עבור חלק מהכורדים הוא עדיין סמל המאבק, עבור אחרים - מנהיג שהבין כי השלום עדיף על המלחמה.