השחקנית הסורית המפורסמת סלאף פוואח'רג'י עוררה סערה ברשתות החברתיות בעקבות ראיון שהעניקה לאחרונה - הראשון מאז נפילת משטרו של הנשיא הסורי לשעבר בשאר אל-אסד. בראיון, חשפה פוואח'רג'י פרטים על מערכת היחסים שלה עם נשיא סוריה לשעבר, דברים שעוררו גל תגובות נזעמות נגדה, כך דווח אתמול (שישי) ברשת אל-ערביה.

השחקנית הסורית סיפרה כי נפגשה עם בשאר אל-אסד ארבע פעמים. לדבריה, שתיים מהפגישות היו במסגרת משלחת אמנים, ואילו השתיים האחרות היו פגישות אישיות - אחת לבדה והשנייה בליווי בעלה, ואאל רמדאן. היא ציינה שהפגישות עסקו בענייני אמנות.

פוואח'רג'י תיארה את אל-אסד כ"אדם מכובד, ועד לרגע זה אני רואה בו אדם מכובד". היא הביעה דבקות בעמדתה זו "עד שיוכח אחרת", כלשונה. עוד הוסיפה כי הוא "אדם שמתאפיין בכבוד רב, אדיבות רבה ופשטות", וציינה שהוא אפילו התיר לה להיכנס לאולם הישיבות לפניו.

פוואח'רג'י סיפרה כי באחת הפגישות ביקשה מאל-אסד להעלות את גיל המשמורת לאמהות, וכי בקשתה יושמה והתקבלה החלטה בנושא. היא הביעה הערכה לנשיא לשעבר וציינה שכל בקשותיה היו כלליות ולא אישיות.

סלאף פוואח'רג'י בשנת 2010 (צילום: רויטרס)
סלאף פוואח'רג'י בשנת 2010 (צילום: רויטרס)

בהתייחסה להאשמות על הפרות חמורות וטבח שהתרחשו במדינה, אמרה: "בשאר אל-אסד לא עשה זאת באופן אישי", והסבירה כי "הנשיא אינו יודע מה עושים האנשים בסביבתו". היא הוסיפה: "אם הוא לא ידע, אז הבעיה גדולה והוא אינו ראוי להיות נשיא". לגבי בריחתו לרוסיה, אמרה: "אינני יודעת אם ברח מעצמו או אולץ לברוח".

היא הוסיפה: "הייתי מעדיפה לו נהרג כשהיד... כי החיים הם עמידה של כבוד, והדבר הגרוע היה שיירשם בהיסטוריה". פוואח'רג'י הסבירה שאם היה נשאר, היה עלול לפגוש את אותו גורל כמו מועמר קדאפי, שנרצח בצורה אכזרית. עם זאת, פוואח'רג'י אמרה שהיא תומכת בהעמדתו לדין של אל-אסד, "אם הוא ראוי לכך", אך התנתה זאת בקיומה של מערכת משפט וחוק צודקת.

הכוכבת הסורית חשפה גם כי נפגשה עם אסמא אל-אסד, אשתו של הנשיא לשעבר, "פעמיים, אחת עם משלחת אמנים והשנייה באופן אישי", ותיארה אותה כ"אם וגברת נעימה ומכובדת". פוואח'רג'י הדגישה כי בכל המפגשים עם הנשיא או אשתו, ההזמנה הגיעה מהנשיאות הסורית. "אני לא מבקשת להיפגש איתם מסיבות אישיות", הבהירה.

אסמא אל אסד (צילום: רויטרס)
אסמא אל אסד (צילום: רויטרס)

היא הוסיפה: "אם נדבר על התקפלות, עלינו לדבר על יותר מזה... אלה הם שינויים, והדוגמה הבולטת ביותר היא ההנהגה הנוכחית השולטת בסוריה, שהייתה במקום אחד והפכה להיות במקום אחר". היא המשיכה: "אחמד א-שרע הוא נשיא תקופת המעבר ואנו מקווים לטוב ממנו".

פוואח'רג'י הכחישה טענות על חקירת אמנים מתנגדי משטר, עינויים ומעצר של בני משפחותיהם. "המדינה חכמה מדי מכדי להתמודד עם אמן מתנגד באופן נקמני ואישי", אמרה. בהתייחסה למעצר של 14 אלף אנשים שמתו תחת עינויים בין 2011 ל-2015, וכן לשימוש בנשק כימי, אמרה: "לא כל מה שנאמר נכון, חלקו נכון וחלקו מזויף, והימים יגלו". היא הוסיפה: "ישנן סצנות מזויפות שיוחסו למשטר הסורי, אך הן היו מעשה ידי דאעש".

פוואח'רג'י תיארה את הרגע שבו נמלטה מסוריה בליל נפילת המשטר הסורי: "הייתי במכונית עם בעלי ובני הקטן ונסענו לשדה התעופה, אבל מיד כשהגענו הודיעו לנו שהטיסות הושעו". היא הוסיפה: "לקחנו את הדרך היבשתית לכיוון לבנון. הייתה אנדרלמוסיה מוחלטת, אנשים חמושים וירי. הייתי בטוחה שאני הולכת למות עם משפחתי כי הירי היה כבד ומשפחות שהיו מאחורינו נהרגו".

כוחות המורדים בסוריה, נובמבר 2024 (צילום: רויטרס)
כוחות המורדים בסוריה, נובמבר 2024 (צילום: רויטרס)

"יצרתי קשר עם בני שלומד רפואה בחו"ל ואמרתי לו שאנחנו הולכים למות, והשבעתי אותו לדאוג לעצמו", המשיכה, "אחר כך נסענו למצרים וקיבלתי את ההחלטה הדחויה שלי להתיישב במצרים בשלב זה". עוד ציינה שהיא אוהבת את מצרים ויש לה מקום גדול מאוד בלבה.

בתגובה לראיון, הפכה סלאף פוואח'רג'י לנושא מרכזי ברשתות החברתיות, כששורה של סורים תקפו אותה וקראו "להעמידה לדין על הגנתה על משטר המעורב בפשעי מלחמה". אחרים ראו בה "גיבורה" ושיבחו את האומץ שלה ואת דבקותה בדעותיה. יצוין כי פוואח'רג'י הייתה תומכת נלהבת של המשטר הסורי, ועזבה את סוריה לאחר ההפיכה שהדיחה את משטר אסד, ועברה למצרים עם משפחתה.