בדיווח בעיתון אל-אחבא'ר הלבנוני נכתב כי ישראל ממשיכה ליישם אסטרטגיה רב-ממדית בסוריה שמטרתה להפוך את המדינה הסורית לישות מפורקת, כאשר דרום סוריה אמור להפוך לאזור השפעה ישראלי קבוע. "למרות האיתותים הידידותיים ששלחה ההנהגה הסורית החדשה, ישראל לא נסוגה מתוכניותיה הצבאיות, הכלכליות והפוליטיות בסוריה", נכתב.
בעיתון מצוטטים דבריו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ולפי העיתון, "תחת מסווה של הגנה על הדרוזים", הצהיר נתניהו כי ישראל לא תאפשר לכוחות של היאת תחריר א-שאם או לצבא הסורי החדש להיכנס לאזור שמדרום לדמשק, ודרש פירוז מלא של מחוזות קוניטרה, דרעא והסווידאא.
לפי אל-אח'באר, "ישראל רואה במשטר הסורי החדש הזדמנות להגשים את שאיפותיה, אך מתייחסת אליו בזהירות. היא מעוניינת להחלישו במידה מספקת אך לא עד כדי כך שיאבד את יכולתו לבלום את ההשפעה האיראנית או למנוע את הפיכת סוריה שוב למסדרון תמיכה בחיזבאללה".
במקביל, ישראל פועלת להשארת רוסיה בתמונה דרך שמירה על בסיסיה הצבאיים בטרטוס וחמימים כדי לאזן את ההשפעה הטורקית, תוך התעקשות למנוע התחזקות של המרכז השלטוני בדמשק. נכתב בדיווח.
בדיווח נוסף בעיתון הלבנוני נכתב כי "כוחות סוריה הדמוקרטית" (קסד) והממשל הסורי החדש בהנהגת אחמד א-שרע (אל-ג'ולאני) אינם ממהרים להגיע להסכם כולל בנוגע לאזורי צפון-מזרח סוריה. לפי הדיווח, העיכוב נובע ממספר גורמים מורכבים, ביניהם המעורבות האזורית, חוסר בהירות לגבי עתיד הנוכחות הצבאית האמריקאית, וכניסתה של ישראל למערכה עם התחייבויות "להגן על הדרוזים" והכורדים מפני השלטון החדש בדמשק. "הגורם הישראלי מערבב את הקלפים", נכתב.
לפי הדיווח, העיכוב בהקמת ועדות משותפות להשלמת ההבנות הראשוניות שהושגו בפגישה בין הנשיא הזמני אחמד אל-שרע ומפקד "קסד" מזלום עבדי לפני כחודשיים מצביע על מכשולים משמעותיים. הכורדים טוענים כי המינויים החד-צדדיים בצבא ובוועדות המכינות אינם מבשרים טובות לגבי האפשרות שסוריה העתידית תהיה דמוקרטית ופלורליסטית.
המחלוקת המרכזית נוגעת לצורת השלטון העתידי: דמשק שואפת למבנה ריכוזי, בעוד הכורדים דורשים ביזור מנהלי. פתרון המחלוקת מחייב הסכמות אזוריות ובינלאומיות, במיוחד בין ארה"ב וטורקיה.
שר החוץ הטורקי האקאן פידאן חזר על קריאתו ל"קסד" לפרק את עצמה ולגרש כאלפיים לוחמים לא-סורים משורותיה המשתייכים למפלגת "הפועלים הכורדית". לטענתו, "אי אפשר לאפשר לקסד להמשיך" והוא הדגיש את "הצורך להפריך את הטענה שהלוחמים בהנהגה כורדית הכרחיים למניעת חזרת דאעש".
טורקיה דוחפת לפיתוח ברית אזורית למאבק בג'יהאדיסטים כתחליף לחזית בהובלת ארה"ב, ומאיימת שכוחותיה עשויים להשתלט על מחנות ובתי כלא שמנהלת קסד בצפון סוריה. לפי מקורות שמסרו לאל-אחב'אר, וושינגטון גיבשה תוכנית לנסיגה מלאה מסוריה עד תחילת 2027, תקופה שנחשבת מספקת לסיום הטיפול בנושאים הקשורים לדאעש. מאותם דיווחים עולה כי אם וושינגטון תקשיב לחששות ישראל לגבי הממשלה הסורית, היא עשויה להכפיל את כוחותיה בסוריה במקום למשוך אותם.