ארצות הברית שינתה את גישתה במרבית התחומים מאז נכנס דונלד טראמפ לבית הלבן בפעם השנייה. החל ממלחמת הסחר שפתח עם ההחלטה על הטלת מכסים על שלל מדינות, גל התקיפות העוצמתי של צבא ארצות הברית בתימן נגד החות'ים ועד השינויים הפנימיים בנושאי פנימיים אמריקניים.
בסוכנות הידיעות רויטרס פורסם היום (רביעי) דו"ח מודיעיני חדש מארצות הברית, אשר שופך אור על מאמציה של סין ושאיפותיה לשנים הבאות, במגוון תחומים. תחילה, בדו"ח נאמר כי בסין עושים התקדמות "יציבה" בכל הקשור ליכולות הצבאיות, ומשפרים אותן כל הזמן. זאת על מנת לשמור על העליונות הצבאית במקרה של עימות צבאי מול טייוואן ואף אולי במטרה לפלוש אליה.
בדו"ח עוד נאמר כי סין שואפת להיות המובילה העולמית בתחום הבינה המלאכותית (AI), עד שנת 2030. זאת כאשר כבר כעת יש לה יכולות לא מבוטלות כלל בתחום ואף בין המובילות בעולם. בסין ינסו באמצעות הצבא לתקוף רשתות תקשורת, ולהשתמש בפייק ניוז כדי להשפיע על תהליכים.
נקודה מדאיגה נוספת מבחינתה של ארצות הברית אשר צוינה בדו"ח, היא העובדה כי בשל המלחמה המתמשכת בין רוסיה לאוקראינה והשימוש הגובר במערכות נשק מעריבות, הציר שמול ארה"ב אשר כולל את סין, רוסיה, צפון קוריאה ואיראן, קיבל לידיו מידע רב באשר לאותן מערכות ודרכי ההתמודדות איתן.
ראש המודיעין הלאומי של ארצות הברית, טולסי גבארד, אמרה: "הצבא הסיני מציג יכולות מתקדמות, הכוללות טילים היפרסוניים, כלי טיס מתקדמים, צוללות חדישות, נכסי סייבר וחלל חזקים וארסנל מוגדל של נשק גרעיני. סין היא המתחרה האסטרטגית ביותר של ארצות הברית".
עוד מצביע הדו"ח על אירועים פנימיים בסין שעשויים לפגוע בה, כגון שחיתות, אי יציבות דמוגרפית, אמון נמוך של צרכנים ומשקיעים אשר מביא עמו השפעות כלכליות שליליות, ומוביל בכירים בסין לחפש קשרים כלכליים נוספים עם ארצות הברית.
ברקע הדו"ח, פורסמה היום הצעת תיווך מצידה של סין שהרימה לא מעט גבות בארצות הברית, אשר ביקשה לנסות ולגשר על הפערים ולהשיב את ארצות הברית ואיראן לשולחן המשא ומתן, במטרה לגבש הסכם מחודש.