המנהיג העליון של איראן, עלי חמינאי, התייחס לראשונה למשא ומתן מול ארצות הברית. במהלך דבריו, התייחס חמינאי לכך שהוא "לא פסימי אך לא אופטימי" לשיחות, וכי יפריד בין ענייני המדינה למו"מ. בנוסף, התייחס חינאי ישירות לאמריקאים, ואמר כי הוא "מאוד פסימי לגבי ארה"ב" כחלק מהשיחות, על אף שהודה שהייתה התחלה טובה עם נכונות של שני הצדדים לפיתוח.
נזכיר כי שליח ארצות הברית למזרח התיכון, סטיב ויטקוף, חשף הלילה (שלישי) בריאיון לפוקס ניוז כי מטרת השיחות שהחלו בסוף השבוע האחרון עם איראן אינה פירוק מוחלט של הגרעין האיראני - אלא הגבלת העשרת האורניום לשיעור של 3.67%. שיעור זה זהה להסכם הגרעין הקודם שנחתם בממשל ברק אובמה ב-2015, ואותו עזב הנשיא דונלד טראמפ ב-2018.
נציין גם כי טראמפ עצמו שומר על עמימות בנוגע למטרה הקונקרטית של השיחות. במסיבת עיתונאים הלילה אמר כי "לאיראן לא יהיה נשק גרעיני. הם צריכים לוותר על החלום". לשיטתם של היועץ לביטחון לאומי מייקל וולץ, ושר ההגנה פיט הגסת' - מדובר על פירוק מלא של תוכנית הגרעין, אך הצהרתו של ויטקוף, כאמור, מדברת על חזרה לגבולות 2015.
בנוסף, ימים ספורים לאחר תחילת השיחות בין איראן לארצות הברית נחשפה אחת מנקודות המחלוקת העיקריות: איראן צפויה לסרב להעביר את המאגר הגרעיני שלה למדינה שלישית.
לפי דיווח בגרדיאן, המתווה האמריקאי להסכם כולל העברת המאגר למדינה שלישית כגון רוסיה, אך באיראן צפויים להתעקש כי יישאר בשטח המדינה - תחת פיקוח של הסוכנות הבינ"ל לאנרגיה אטומית. ככל הנראה האיראנים רואים בכך ערובה, על מנת למנוע מהנשיא האמריקאי דונלד טראמפ לסגת שוב מההסכם - כפי שעשה ב-2018.