מה שפרק זמן של שבועיים ושינוי מקום גיאוגרפי יכולים לעשות.  

        
לפני שבועיים עמד בנימין נתניהו על במת המועדון האקסלוסיבי בעולם המערבי - מושב משותף של הסנאט ובית הנבחרים ומול מחוקקים מריעים הזהיר והתריע מפני איראן גרעינית כאיום וסכנה לעולם. הדימוי שהפיצו  אוהדיו היה, של מדינאי עולמי הנושא נאום צ'רצ'יליאני.        

       
אתמול  עמד בהר חומה מול מתנחלים צוהלים והצהיר כי אם ייבחר  כראש ממשלה תחת הנהגתו לא תקום מדינה פלסטינית. ושינגטון והנאום בגבעת הקפיטול נשכחו כלא היו.   
 
ההצהרה דווחה מייד בתוכנית חדשות הערב בערוצי הטלוויזיה בארה"ב ובכותרת ראשית באתר של הניו יורק טיימס. בבת אחת הצטמקה תדמיתו של נתניהו ממדינאי הדואג לשלום העולם והוא הצטייר בדיווחים כפוליטיקאי מקומי קטן המתאמץ באופן נואש ברגע האחרון  להשיג רוב למפלגתו ולהיבחר שוב כראש ממשלה.
       
"אני מתייחס בכבוד עצום לנשיא ברק אובמה", אמר ראש הממשלה בנאומו בגבעת הקפיטול. נטישת הרעיון של שתי מדינות לשני עמים באופן מוצהר וחד משמעי היא עוד מיפגן של התרסה וזלזול כלפי הבית הלבן. זהו גם מסר לשר החוץ  ג'ון קרי, "אם אני אבחר לראשות  הממשלה  אל תחשוב
אפילו על נסיון לחידוש  המו"מ עם הפלשתינים".       
         
מי שלא אהבו את נאומו בושינגטון טענו כי ראש הממשלה מדבר רק אל ולמען הרפובליקנים שיזמו וארגנו את הופעתו במושב המשותף. ההצהרה מאתמול על נטישתו את  רעיון שתי מדינות לשני עמים התפרשה בארה"ב כמהלך החושף את בנימין נתניהו  מי שמתמודד על כהונת ראש הממשלה רק כנציג מחנה הימין בישראל ולא כמנהיג השואף לייצג את העם כולו.  
       
משמעות הדבר, העיר אמש פרשן בערוץ הציבורי שדיווח מתל אביב, כי אם יבחר דאג נתניהו בראשובראשונה למתנחלים ולהתנחלויות. הדיווחים על הבחירות בישראל ומאמרי הפרשנות שפורסמו בימים האחרונים באמצעי התקשורת האמריקאים לא היו מחמיאים לראש הממשלה. אבל הורגש מאמץ מצד הפרשנים  לציין הישגים של מדינת ישראל בתחום הכלכלי והטכנולוגי.  
       
מהנימה ששלטה בדיווחים אמש על הבטחתו שתחת הנהגתו לא תקום מדינה פלשתינית השתמע כי אם נתניהו יקים את הקואליציה החדשה ויכהן כראש ממשלה ההבטחה הזאת תרדוף אחריו, תעיב על מעמדו כצל ענק ותמחוק את מעט הערכה שעוד פירגנו לו בתקשורת האמריקאית.