לא רק בישראל מחכים לממשלה חדשה. יש עוד מקומות שמורגשת בהם צפייה ואפילו דריכות לראות כבר את פניה של

הממשלה שתוצאות הבחירות בישראל ניפקו. 
בין המקומות שניתן להבחין בדריכות נמצאים הבית הלבן, גבעת הקפיטול, המטה הראשי של האיחוד האירופי בבריסל, מרכז האו"ם  בניו יורק ומועצת הבטחון. גם בבירות אירופיות מרכזיות, הנחשבות ידידותיות לישראל, מאגר הסבלנות לקראת התגבשות התנהלותה המדינית  של  ממשלה חדשה בירושלים מתרוקן והולך.

לא רק זוגות צעירים בישראל, משפחות מרובות ילדים וישראלים הנמנים עם אוכלוסיית קשיי היום ממתינים להיווכח אם הממשלה החדשה תיטיב את מצבם ותשפר את איכות חייהם. ודאי ומובן מאליו, שלאזרחי ישראל ולתושבי הארץ עדיפות בתקוות מממשלתם. אבל יש עוד גורמים שמשתוקקים לדעת אם ההנהגה החדשה בישראל תחשוב עליהם, תגלה מודעות  למצוקותיהם ותוכיח אחוה ושותפות יהודית.
הכוונה היא, לגורמים מרכזיים ומובילים בתפוצה היהודית הגדולה בארה"ב. בשיחות עם מנהיגים ובכירים יהודים המזוהים כמעורים ומעורבים בחיי הקהילה ובעלי השפעה באים לידי ביטוי תחושות של דאגה הנושקת לחרדה מממשלה ימנית-חרדית בישראל. 
"אנו לא יכולים ולא רוצים להכתיב לפוליטיקאים בארץ איך להרכיב את הממשלה החדשה", אמר בראיון עמו שפורסם בסופהשבוע אברהם פוקסמן, מנכ"ל הליגה למניעת השמצה, "אבל אם תקום ממשלה ימנית-חרדית כפי שזה נראה, יהיה קשה יותר ומסובך להגן על ישראל בזירה האמריקאית ויותר מפרך להסביר את עמדותיה". 
פוקסמן, הנחשב למנהיג היהודי המרכזי, התריע כי אם בקרב יהודים ובמיוחד בקרב הליברלים, שהם הרוב בקהילה, ירגישו שההנהגה החדשה בישראל איננה מבינה אותם ואיננה מתחשבת בהם, היהודים יחושו יותר מבודדים, מובדלים ומרוחקים מישראל".
  
בדיווחים ובמאמרי הפרשנות המתפרסמים בישראל על חבלי הלידה של הממשלה החדשה, הוזכרו, כבדרך אגב ונידונו באופן שולי ההשלכות שיהיו להנהגה מדינית חדשה בירושלים על היחסים עם הבית הלבן ועם הקהילה הבינלאומית. 
עובדה זאת מוכיחה כי  בירושלים המדינית ובקרב אלה המעורבים במשאים ומתנים בין המפלגות אין מודעות ואין מוכנות לגודל האתגרים ועוצמת  ההתמודדויות שמצפים לישראל  במישור היחסים  עם הממשל בושינגטון, בתחום הקשרים עם האיחוד האירופי  ובזירת מועצת הבטחון.
הפרשנים מעריכים: אין סיכוי לשיקום היחסים בין נתניהו לאובמה
בתחום מדיניות החוץ לממשלה החדשה לא יהיו הרבה  ימי חסד - אם בכלל. להערכת רוב הפרשנים בושינגטון ובניו יורק, בבית הלבן נואשו זה כבר מסיכוי כלשהו לשקם את היחסים בין הנשיא אובמה לראש הממשלה נתניהו ולבנות מחדש אמון אמיתי ביניהם. 
בבית הלבן מצפים בחוסר סבלנות גובר והולך להבהרה חד משמעית מצד נתניהו כראש הממשלה חדשה האם בדעת ישראל לחדש את המו"מ עם הפלסטינים. זאת הסיבה שסגנית שר החוץ וונדי שרמן הזהירה השבוע בכנס יהודי בושינגטון כי אם הממשלה החדשה תיראה כמי שנסוגה מהפתרון של שתי מדינות לשני עמים "העבודה שלנו" (של ארה"ב) "לסייע לישראל בזירה הבינלאומית תהיה קשה". 
וונדי שרמן חזרה למעשה על מה שאמר הנשיא עצמו למנהיגים יהודים עמם נפגש בבית הלבן לפני שבוע. המסר שלפיו ארה"ב תשקול אם להשתמש בזכות הווטו שלה לסיכול מהלכים במועצת הבטחון שישראל מתנגדת להם, הוא יותר ביטוי לחשיבות שהבית הלבן מייחס לעתיד המו"מ בין ישראל לפלסטינים מאשר התראה על עונש הצפוי לישראל.  
בכנס חירום בהשתתפות שרי החוץ של חברות האיחוד האירופי שהתקיים בשבוע שעבר בבריסל, הנוכחים כיבדו בעמידה וברגע של דומיה את זכרם של מאות בני האדם שטבעו באחרונה בים התיכון בנסיונם להגיע לחופי מבטחים. אבל במהלך מעשי ואופרטיבי הפגינו בכירי האיחוד האירופי בהחלטה לסמן את המוצרים מתוצרת ההתנחלויות. 
ההחלטה הזאת היא מסר שסבלנותו של האיחוד מול ישראל על סף הפקעות ואזהרה מרומזת שההחלטה הדורשת סימון מוצרי ההתנחלויות היא רק הקדמה לסנקציות אם ההנהגה החדשה בירושלים לא תנקוט מהלך מדיני משמעותי לחידוש המו"מ עם  הפלסטינים.
בכל הנוגע למזרח התיכון, מועצת הבטחון היא בעמדת המתנה מאולצת. מהתבטאויות שלא ליחוס הרווחות בשיחות מתברר, אם להשתמש בדימוי לא דיפלומטי, שאחדים מנציגי החברות במועצה "יושבים על סיכות" ומצפים בעצבנות לתזוזה לפתרון הנושא המציק הישן ביותר בתולדות המועצה: הסכסוך הישראלי-פלסטיני.
בהתייעצויות בלתי רשמיות שמקיימות חברות המועצה נידונה כבר שבועות אחדים טיוטה של הצעת החלטה צרפתית לסיום הסכסוך הישראלי-פלסטיני. ההצעה כוללת פרמטרים אופרטיביים כמו קביעת גבולות חדשים תוך חילופי שטחים, ירושלים כבירת שתי המדינות וקריאה לקידום פתרון לבעיית הפליטים הפלסטינים. 
עד כה נמנעה צרפת מלהעלות באופן רשמי את הצעתה לדיון תוך התחשבות בתהליך הקמת הממשלה בישראל. דיפלומט צרפתי בכיר שצוטט לא כבר בדיווח של סוכנות AP אמר, "גם האמריקאים מבינים עכשיו שכל הדרכים האחרות (לסיום הסכסוך) נבדקו ולא הצליחו". 
ישראל מסתייגת מהיוזמה הצרפתית ואילו ארה"ב נמנעה עד כה מתגובה רשמית. הערכה בניו יורק היא שהאמריקאים יתקשו להטיל ווטו על הצעת-החלטה של מעצמה אחת  מ-5 החברות הקבועות במועצה. "האמריקאים יבקשו מישראל מחיר מדיני משמעותי בתמורה לסיכול היוזמה הצרפתית", אומרים בניו יורק.