חוקרים של נאס"א מזהירים אותנו ממחסור חמור במי שתיה.
המחקר מתבסס על מדידות לוויין מיוחד של 37 אקוויפרים מרכזיים בכדור הארץ, 21 מתוכם מראים ירידה משמעותית בכמות המים.
אקוויפר, או אקווה בעברית, היא מאגר מים תת-קרקעי שאוגר מים מגשמים ומשקעים נוספים. סלעים אטומים לא מאפשרים למים להמשיך לשכבה עמוקה יותר. לחץ על האקווה מעלה את המים על פני השטח בצורת מעיינות למשל.
לא מדובר רק במי שתיה בלבד, אלא גם במים שמיועדים לחקלאות ושימושים נוספים, אך כך או כך, הדוח מתייחס למים שמגיעים מתוך כדור הארץ, מהאקוויפרים, ולא מהים. המשמעות היא שמאגרי המים הטבעיים של כדור הארץ עלולים להתייבש בקרוב.
החוקרים מודאגים במיוחד מהירידה המשמעותית של האקוויפר שמספק להודו את מרבית המים לשתייה ולחקלאות. בנוסף סיפרו החוקרים כי האקוויפר המרכזי בקליפורניה הוא זה שאיבד הכי הרבה מים מאז תחילת המדידות.
מת'יו רודל, אחד המדענים שחקר את שינוי כמויות המים, מסביר שהחקלאים הפשוטים, למשל בהודו, לא מבינים את נושא המחסור במים לחקלאות ומשתמשים במים כאילו הוא משאב בלתי נדלה: "חינוך לחיסכון הוא אחד הכלים שלנו להילחם באיבוד מים," אומר רודל.
מודדים נפחים. אילוסטרציה של הלוויין בפעולה. צילום: נאס"א
המחקר יכול למדוד הבדלים בכמויות המים רק בזמני המדידה, אך לא יכול לחזות לכמה זמן תספיק הכמות המצויה. כדי למדוד את הכמות, יאלצו חוקרים לקדוח אל תוך האקוויפרים, דבר שנאס"א תומכת בו מאוד.