תוכנית מגירה: בשנים הראשונות של ממשל נשיא ארצות הברית ברק אובמה, ארצות הברית פיתחה תוכנית משוכללת עבור מתקפת סייבר על איראן במקרה והמאמץ הדיפלומטי כדי להגביל את תוכנית הגרעין שלה ייכשל ויוביל עימות צבאי, כך נחשף היום (שלישי) ב"ניו-יורק טיימס". התוכנית תיחשף בסרט תיעודי שיכלול ראיונות עם גורמי צבא ומודיעין שהיו מעורבים בפרויקט.



התוכנית נקראית בשם הקוד "ניטרו זאוס" והיא נועדה להשבית את ההגנה האווירית של איראן, מערכות תקשורת וחלקים מרכזיים של רשת החשמל שלה. התוכנית נגנזה, לפחות בעתיד הנראה לעין, לאחר שהסכם הגרעין נחתם בקיץ שעבר. "ניטרו זאוס" הייתה חלק מהמאמץ של הנשיא אובמה להבטיח שיהיו לארצות הברית חלופות במקרה של מלחמה, אם איראן תתקיף את ארצות הברית או את בעלות בריתה באזור. בשיאה של התוכנית, מסרו פקידים, היו מעורבים אלף אנשי צבא ומודיעין אמריקאים והוציאו עליה עשרות מיליוני דולרים כדי להציב שתלים אלקטרוניים ברשתות מחשבים איראניות ו"להכין את שדה הקרב".



צבא ארצות הברית מפתח תוכניות מגירה לכל סוגי הקונפליקטים האפשריים, כגון התקפה של קוריאה הצפונית על קוריאה הדרומית, נשק גרעיני שידלוף בדרום אסיה או התקוממויות באפריקה או באמריקה הלטינית. ב"ניטרו זאוס" הושקעו יותר משאבים משום שבין השאר, גורמים בבית הלבן, סברו שהיה סיכוי טוב שראש הממשלה, בנימין נתניהו, יחליט לתקוף את מתקני הגרעין של איראן ואז ארצות הברית הייתה נגררת לעימות.