בבריטניה גובר החשש מפיגועים קרובים. מקור ממשלתי בכיר אמר ל"סאנדיי טיימס": "אנחנו צועדים לקראת פיגוע בלתי נמנע בבריטניה". מקורות מודיעין מסרו כי "במקרים שנחשפו לאחרונה מדובר לא רק בגילוי רשתות של קיצונים, אלא בהכנות לפיגועי טרור של ממש". כמו כן חלה עלייה באיסוף כספים לסוריה ולג'יהאדיסטים באירועי ציבור שונים, גם בבתי הספר. 

שר הפנים החדש בן ואלאס הורה לסקור מחדש את כל אמצעי הביטחון במקומות ציבוריים, בחנויות ובמגרשי ספורט. משטרת בריטניה החלה להעביר שוטרים חמושים מאזורים שונים לערים הגדולות. לפי גורמי הביטחון, 46 אזורים ברחבי המדינה נחשבים למועדים לפעולות טרור וננקטים בהם "אמצעי מניעה".
בתוך כך, ראשי מועצת הקהילות המוסלמיות בצרפת נועדו אתמול עם שר הפנים ברנאר קזנב כדי לדון בהצעות לאיסור מימון מסגדים מצד מדינות וגורמים זרים. השר הודיע כי מאז דצמבר 2015 נסגרו 20 מסגדים בצרפת בגלל מעורבות בהסתה, וכי השלטונות לא יהססו לסגור עוד מסגדים שבהם תוכח פעילות כזאת. 

יש לציין כי כ־120 מ־2,500 המסגדים בצרפת חשודים כי שימשו להסתה לקיצוניות. קזנב הודיע כי יגורשו כל המטיפים הדתיים שיעודדו שנאה, כי "אין להם מקום בצרפת". נוסף לכך, החל מאוקטובר יחויבו המסגדים ב"שקיפות" ובהצהרה מדויקת על מקורות המימון שלהם. כיום סעודיה וקטאר הן המממנות העיקריות של המסגדים בצרפת. 
זאת ועוד, 40 אישים מוסלמים פרסמו גילוי דעת שבו הם קוראים לערוך שינויים בארגון הקהילה והמסגדים לנוכח פיגועים שביצעו מוסלמים. עם זאת, ברשימת הפיגועים שצוינה נמנעו הכותבים מלכלול את הפיגועים שכוונו נגד יהודים או הקהילה היהודית כמו הרצח בבית הספר היהודי בטולוז או הפיגוע בהיפר־כשר. ארגונים יהודיים מתחו ביקורת חריפה על "שכחה" זו, וכמה מנציגי החותמים התנצלו עליה.