עם זאת, זמן קצר לפני הפרסום הודיע טראמפ כי הוא משהה את חשיפתם של כ-300 מסמכים נוספים עד 26 באפריל 2018, לבקשת סוכנויות הממשל, על מנת לבחון אם יש בהם מידע שעלול לפגוע בביטחון הלאומי. "אין לי ברירה אלא לקבל את הצורך בעריכה במקום לגרום לנזק בלתי הפיך לביטחון הלאומי שלנו", אמר הנשיא בשבוע שעבר.
למרות הודעתו של הנשיא, שצפויה להמשיך ולעורר תיאוריות קונספירציה סביב ההתנקשות בקנדי גם בששת החודשים הקרובים, המסמכים שפורסמו סיפקו פרטים חדשים שלא היו מוכרים קודם לכן על אירועים סביב הרצח של הנשיא ועל התנהלותו של הרוצח, לי הארווי אוסוולד.
לפי אחד המסמכים, ב-28 בספטמבר 1963, כחודשיים לפני הרצח, הגיע אוסוולד לשגרירות הסובייטית במקסיקו סיטי ונפגש עם הקונסול, ואלרי ולדימירוביץ' קוסטיקוב, שבסוכנות הביון CIA ציינו כי הוא היה קצין בקג"ב הסובייטי וחבר ביחידה "שאחראית לחבלה ולהתנקשויות". אוסוולד גם התקשר לשגרירות ימים אחדים לאחר מכן, כאשר ההערכות של גורמי הביון האמריקאיים היו שהוא ביקש להשיג דרכון או ויזה לברית המועצות.
מזכר שהעביר מנהל הבולשת האגדי, ג'יי אדגר הובר, לבית הלבן ב-1 בדצמבר 1963, ציטט מקור בברית המועצות שציין כי בהנהגה הסובייטית הגיבו בהלם לרצח הנשיא והביעו חשש כי האשמה תיפול עליהם. "לפי המקור שלנו, בכירים במפלגה הקומוניסטית מאמינים שהיה סוג של קונספירציה מאורגנת היטב מצד גורמי ימין קיצוניים בארצות הברית כדי לבצע 'הפיכה'", נאמר במסמך. "המקור שלנו גם ציין כי בכירים סובייטים חששו שבלי מנהיגות, כמה גנרלים חסרי אחריות בארצות הברית עלולים לשגר טיל לעבר ברית המועצות".
לפי המזכר, הסובייטים גם כינו את אוסוולד "מטורף נוירוטי שלא היה נאמן לארצו ולשום דבר אחר", וכי הם הדגישו כי הרוצח "מעולם לא השתייך לארגון כלשהו בברית המועצות ומעולם לא קיבל אזרחות סובייטית". במסמך אחר של ה-CIA ממאי 1964, מנהיג ברית המועצות, ניקיטה כרושצ'וב, אף צוטט כמי שהאשים את משטרת דאלאס במעורבות בהתנקשות.