תגיות עם שמות של יהודים נמצאו במחנה ההשמדה סוביבור ובמוזיאון להנצחת השואה 'יד ושם' מקווים לאתר את קרובי הנספים. הארכיאולוג יורם חיימי, מרשות העתיקות, שחשף את התגיות, סיפר לרוני דניאל ב-103FM: "מצאנו חמש תגיות, לוחיות מתכת, של חמש משפחות, שהונחו על תיבות דואר או בכניסה לבתים, עם שם ראש המשפחה ושמות המשפחה. היהודים מהולנד, שהבטיחו להם שהם הולכים ליישוב חדש באוקראינה, לקחו את התגיות מתיבות הדואר שלהם בהולנד, מתוך כוונה לתלות אותן בתיבות הדואר החדשות שיהיו להם באוקראינה. אין סיבה אחרת לקחת אותן".
"בסוביבור נרצחו כ-250 אלף יהודים, רובם פולנים, אבל הובאו לשם גם 34 אלף מיהודי הולנד, 27 אלף מסלובקיה וארבעת אלפים מצרפת, היה משלוח אחד מאוסטריה ושני משלוחים מגרמניה", ציין חיימי. "המשלוחים האלה תועדו, על כל מי שהגיע ממערב אירופה היה רישום שמי מדויק. כך היה קל לזהות את ההולנדים שהופיעו בתגיות".
"האחים של אמא שלי הובאו לשם מצרפת ובעקבותיהם התחלתי לחפור בסוביבור ב-2007", סיפר חיימי. "עד לחפירות היה במקום יער עם צריף קטן. בחפירות גילינו קברים מאוד גדולים, שהיו קשים לאיתור, כי הגרמנים ביצעו עבודת טשטוש מאוד רצינית. לפי הקברים, מספר הנרצחים בסוביבור נראה הרבה יותר גדול מהנתון הרשמי. הקברים הם בורות של אפר, מהגופות שנשרפו במשרפות הפתוחות. מידות הקבר הגדול ביותר הן 75 מטר אורך, 25 מטר רוחב ועומק 5 מטרים וחצי. יש שבעה קברים כאלה, וכמות האפר שנכנסה בהן מאוד גדולה. עצמות שלא נשרפו רוסקו במכונה מיוחדת שהביאו הגרמנים. רסק העצמות הזה נמצא בכל מקום באזור הקבורה".
אחת התגליות הגדולות של חיימי היא תא הגזים של מחנה ההשמדה. "ב-2014 חשפנו את תא הגזים של סוביבור, שהוא הראשון שנחשף מבין תאי הגזים של מחנות מבצע ריינהרד: טרבלינקה, בלזץ' וסוביבור", סיפר. "זה תא גזים די גדול, 750 מ"ר מחולק ל-8 תאים, ארבעה מכל צד, עם פרוזדור וחדר למנוע. הם רצחו 800 יהודים בחמש דקות, זה היה הקצב. הגרמנים פוצצו את תא הגזים ומצאנו גם את מוקדי הפיצוץ, בחיבור של שני קירות. את מה שנשאר הם כיסו באדמה".
"בשנות השישים הפולנים כיסו את המקום באספלט ושני מונומנטים, של ארובה ושל אישה עם ילד, כי האדריכל הפולני חשב שאלה היו המשרפות. אבל לא היה שום שילוט. גם מנהל המוזיאון של סוביבור לא ידע שהאדריכל משנות השישים ראה מבנה שלדעתו היה המשרפה. אנחנו חפרנו מתחת לאספלט ומצאנו שזה תא הגזים. זה מידע חשוב להיסטוריה ולדורות הבאים. בעקבות החפירות הפולנים מקימים בסוביבור מרכז מבקרים חדש עם אתר הנצחה גדול שייפתחו ב-2019".