קשה לדמיין שבוע סוער דיפלומטית יותר משעבר על מערכת היחסים בין נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לבין מנהיג קוריאה הצפונית, קים ג'ונג און. רק לפני שלושה חודשים נראה היה כי העולם על סף מלחמה גרעינית, אך בלילה אחד בחודש מרץ התמונה השתנתה, וטראמפ הודיע על פגישה מתוכננת עם קים, והשניים, שהחליפו עד כה בעיקר עלבונות החלו להחליף מילות ברכה. אך כל זה השתנה בשבועיים האחרונים, לקראת הפגישה המתוכננת, שביום חמישי האחרון אף בוטלה.
אך עכשיו נראה כי יתכן והפגישה תתקיים בכל זאת. בסיום פגישה שנערכה הלילה (ראשון) בין נשיא קוריאה הדרומית, מון ג'יאה-אין לשליט מפיוניאנג, כי "קים מחוייב לפירוז גרעיני מוחלט של חצי האי הקוריאני, ומצפה לפגישה בינו לבין טראמפ, שנקבעה ל-12 ליוני בסינגפור". דבריו של קים מצטרפים לדברי טראמפ, שהביע גם הוא רצון לקיים את הפגישה, ואמר: "אנחנו מתקדמים טוב מאוד מבחינת הפסגה עם קוריאה הצפונית".
"יש עדיין עוינות רבה בין הצדדים"
המפגש בגבול היה רגע שיא בסוף שבוע דרמטי, לאחר הודעתו של טראמפ ביום חמישי כי החליט לבטל את הפגישה עם קים ב־12 ביוני בשל ה"עוינות" מצד פיונגיאנג. ביום שישי בבוקר התייחסו הצפון קוריאנים לראשונה להחלטה האמריקאית והביעו את רצונם בהמשך ההידברות. "אנחנו מביעים את נכונותנו לקיים מפגש פנים אל פנים עם ארה"ב ולפתור סוגיות בכל זמן ובכל פורמט", אמר סגן שר החוץ קים קאי־גוואן בהודעה שפורסמה בסוכנות הידיעות הרשמית.
הבכיר הוסיף כי הביטול מעיד שיש עדיין עוינות רבה בין הצדדים ולכן יש חשיבות לפגישת המנהיגים. "ההחלטה האמריקאית החד־צדדית לבטל את השיחות גרמה לנו לשקול מחדש אם כל המאמצים והמסלול שעשינו אכן היו נכונים", אמר. "המחויבות שלנו לעשות את הטוב ביותר מצדנו למען השלום והיציבות בעולם ובחצי האי הקוריאני נותרה ללא שינוי, ואנחנו פתוחים לתת זמן והזדמנות לארה"ב".
הדברים זכו לאוזן קשבת מצדו של טראמפ, שכתב בחשבון הטוויטר: "חדשות טובות מאוד לקבל את ההצהרה החמה והחיובית מקוריאה הצפונית. אנחנו נראה בקרוב לאן זה יוביל, בתקווה לשגשוג ארוך ומתמשך ולשלום. רק הזמן (והכישרון) יגידו!". בציוץ מאוחר יותר הוסיף: "יש לנו שיחות מועילות ביותר עם קוריאה הצפונית לגבי החזרת הפסגה. אם זה יקרה, היא כנראה תישאר בסינגפור ב־12 ביוני, ואם יהיה צורך היא תוארך מעבר לאותו תאריך". כשעיתונאים שאלו אותו אם הצפון קוריאנים משחקים, השיב הנשיא כי "כולם משחקים".
גם מזכיר ההגנה ג'יימס מאטיס ציין כי הדיפלומטים מנסים לגשר על חילוקי הדעות כדי להסכים על הפגישה והוסיף: "מדובר בקח ותן רגיל בניסיון לחבר מפגשי פסגה גדולים ואת העניינים מסביב". ממשרד החוץ בסיאול נמסר כי מזכיר המדינה האמריקאי מייק פומפאו שוחח עם עמיתתו הדרום קוריאנית קאנג קיונג־וואה ואמר לה כי ארצו ממשיכה להיות מחויבת לקיום דיאלוג עם פיונגיאנג.