ברט סטפנס, סגן עורך מדור הדעות בוול סטריט ג'ורנל בעבר וכיום בעל טור בניו יורק טיימס סיפר כי ב-2016 לאחר שכתב ישראלי החל לחקור את הדיווחים על התנהלותו של דיוויד קיז, כאשר זה כבר עבד כיועץ ראש הממשלה לתקשורת הזרה, הוא יצר קשר עם רון דרמר, שגריר ישראל בארצות הברית, והזהיר אותו כי קיז מהווה סיכון לנשים במשרדי הממשלה בישראל. סטפנס סיפר עוד כי לאחר תלונות של מספר נשים בעיתון הוול סטריט ג'ורנל פנה לקיז וכינה אותו "חרפה לגברים" ו"חרפה ליהודים" ואסר עליו להיכנס למשרדי העיתון. על פי הדיווח, קיז פנה לנשים שהתלוננו נגד במייל והתנצל על התנהגותו.
אחרי העדויות נגדו על הטרדה מינית מצד לפחות 12 נשים, יועץ התקשורת של ראש הממשלה, דיוויד קיז, הודיע היום אתמול כי הוא יוצא לחופשה מתפקידו. בלשכת רה"מ ציינו כי קיבלו את בקשתו. קיז אמר כי "לאור ההאשמות הכוזבות והמסולפות נגדי וכדי לא להסיח את הדעת מהעבודה החשובה של ראש הממשלה ביקשתי לקחת פסק זמן כדי לנקות את שמי. אני בטוח לחלוטין שהאמת תצא לאור".
לטענת סלאזר, דוברו של נתניהו המשיך להפעיל עליה לחץ במשך זמן רב: "בשלב מסוים הוא אמר לי 'תוכלי לעזוב אחרי שתעשי זאת', אמרתי כמה פעמים 'לא' אבל הוא הוריד לי את הראש בכוח... עשיתי את זה. בכיתי תוך כדי. שתי דקות אחרי שהוא גמר הלכתי. הוא אפילו לא ליווה אותי לדלת". בימים שלאחר אותו אירוע טוענת סלאזר כי קיז המשיך לשלוח לה מסרונים, ואף התנצל וביקש שלא תספר על כך לאיש. קיז כזכור לא הכחיש תחילה את קיום מפגש בינו לבין סלאזר, אך כן הכחיש כי הדברים נעשו בכפייה.
כמה שעות לאחר פרסומה של סלאזר טענה אישה נוספת, עיתונאית בשם שינדי רייס, כי קיז הטריד גם אותה מינית. בציוץ שפרסמה בטוויטר כתבה: "הוא לא מבין בשום צורה את המילה 'לא'. לא משנה כמה פעמים אמרתי לא, הוא לא הפסיק לכפות את עצמו עליי. הצלחתי לחלץ את עצמי מהסיטואציה במהירות, אך ידעתי ברגע שהלכתי משם שפגשתי הרגע חיית טרף". כמו כן, היא הוסיפה כי "בשיחות לאחר מכן גיליתי שההתעמרות שלו בנשים היא סוד גלוי", וכן ציינה כי המקרה אירע לפני התקופה בה הוא עבד עבור נתניהו.
לפי עדויות שפורסמו בחדשות עשר, שתי נשים שעבדו במכון מחקר בוושינגטון התלוננו לפני כחמש שנים בפני הממונים שלהן כי קיז מטריד אותן מינית. האירוע המדובר התרחש, לכאורה, בשנת 2013 כשקיז לא שימש דוברו של ראש הממשלה. באותה תקופה קיז היה מגיע אחת לכמה זמן למכון המחקר בוושינגטון, ולפי הטענות, היה נוהג לפנות באגרסיביות רבה לנשים שעבדו במקום ולהטריד אותן. שתי נשים מהמכון התלוננו למנהלים המקום כי קיז מטריד אותן, ואלו התערבו בדבר.