מדינה נוספת מכריזה על חיזבאללה כארגון טרור: סגן שר הביטחון בהונדורס, אלואיס סואזו, הודיע היום (שני) כי מדינתו מכריזה רשמית על חיזבאללה כארגון טרור: "אנו מכריזים על חיזבאללה כארגון טרור ונכלול אותו ברישום של אנשים ומוסדות הקשורים למעשי טרור".
לפני כשבועיים הודיעה מחלקת המדינה האמריקאית כי לאחר פגישה משולשת בין ראש הממשלה בנימין נתניהו, נשיא הונדורס חואן אורלנדו הרננדס ומזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו, תעביר הונדורס את השגרירות מראשון לציון לירושלים.
שר החוץ, ישראל כ"ץ, הגיב להחלטת ממשלת הונדורס: "אני מברך את ממשלת הונדורס על החלטתה החשובה להכריז על ארגון החיזבאללה כעל ארגון טרור ולנקוט נגדו את הסנקציות המתבקשות. מדובר בצעד חשוב במלחמה העולמית בטרור, שבא בהמשך למדינות כמו ארה״ב, בריטניה, ארגנטינה פרגוואי ומדינות נוספות באזור ובעולם- עימן קיימנו ואנחנו מקיימים שיח בנושא כמו גרמניה, אוסטרליה וברזיל, אשר ינהגו בצורה דומה ויצטרפו למאמץ כנגד הטרור שמובילות איראן וגרורותיה במזרח התיכון ובעולם כולו. אין כמו העיתוי הנוכחי כדי להעביר את המסר הנדרש".
ראש הממשלה בנימין נתניהו בירך את המדינות שהכריזו היום על חיזבאללה כארגון טרור, במסגרת הוועידה האזורית נגד הטרור, שמתקיימת בימים אלה בבוגוטה, בירת קולומביה. כאמור, המדינות המצטרפות להכרה בחיזבאללה כארגון טרור הן קולומביה והונדורס, זאת בנוסף לארגנטינה ופרגוואי שכבר הכריזו בעבר. במסגרת ההכרה, קולומביה אימצה את רשימת הטרור המלאה של ארה"ב, הכוללת בין היתר את משמרות המהפכה של איראן, ארגון הטרור חמאס, והג'יהאד האיסלאמי."אני מברך את המדינות שהצטרפו היום לישראל וארה"ב במאבקנו בטרור העולמי. מדובר בצעד חשוב. אני קורא למדינות נוספות להצטרף למהלך זה", אמר.
כזכור, בסוף החודש שעבר דווח בחברת החדשות כי כי הונדורס וישראל נמצאות במגעים מתקדמים וממשיים להעברת השגרירות לירושלים. על פי הדיווח, יש כבר מבנה מוכן בבירה, אולם להונדורס ולנשיאה חואן אורלנדו ארננדס יש רשימת דרישות שהוצגה היום למנכ"ל משרד החוץ יובל רותם ולסגנית השר ציפי חוטובלי.
נשיא הונדורס שיגר באופן חשאי משלחת בכירים לישראל, המורכבת מהיועץ לענייני נשיאות, שני שרי חוץ לשעבר וסגן שר חוץ, וזאת בעקבות שיחה שקיים השבוע עם רה"מ נתניהו בעניין העברת השגרירות. אותה משלחת הציבה "תג מחיר" לביצוע ההחלטה להעביר את השגרירות לבירה, ביניהן פתיחת נציגות ישראלית בהונדורס, העמקת שיתוף הפעולה הכלכלי, סיוע בתחום הסייבר והלוחמה בפשיעה ושיגור מומחים ישראלים לסיוע בתחום המים והחקלאות. יש לציין, כי בעבר הייתה שגרירות בהונדורס, אולם היא נסגרה בסוף שנות ה-90 עקב קיצוצים.
אולם, לצד דרישות "קטנות" אלו, טוענים גורמים במשרד החוץ כי הונדורס מבקשה למעשה עוגן ודלת לממשל הנשיא טראמפ בארצות הברית, שהכיר בירושלים כבירת ישראל והעביר אליה את השגרירות האמריקאית.