אלפי תושבים נמלטו במהלך הלילה (בין שבת לראשון) מאזור העיר גומא שברפובליקה הדמוקרטית של קונגו בעקבות התפרצותו של הר געש ששלח נהרות של לבה שהגיעו עד פאתי העיר.
הר הגעש ניארגונגו, שממוקם כעשרה ק"מ מגומא, החל להתפרץ בשעות הערב המאוחרות, לראשונה מאז ההתפרצות בשנת 2002 שגרמה למותם של 250 בני אדם. כמויות גדולות של לבה שיצאו משבר בהר זרמו דרומה, לעבר העיר גומא והגיעו עד שדה התעופה בקצה המזרחי של העיר, ולבה גם כיסתה את הכביש המהיר לעיר בני.
בעוד הלהבות מהר הגעש האירו את שמי הלילה, אלפי בני אדם החלו לעזוב את העיר כשהם נושאים עמם את הרכוש המועט שהספיקו לאסוף. "אנחנו כבר בפסיכוזה מוחלטת", אמר אחד התושבים, זכארי פלוקו. "כולם מפחדים. אנשים בורחים. אנחנו לא יודעים מה לעשות".
לפחות 3,000 בני אדם הצליחו לעבור את הגבול לרואנדה השכנה והם ישוכנו בינתיים בבתי ספר ובמקומות תפילה. ממשלת קונגו הודיעה בלילה כי הופעלה תוכנית לפינוי העיר, שבה מתגוררים שני מיליון בני אדם, והנשיא פליקס צ'יסקדי הודיע שיקצר את ביקורו באירופה.
הר הגעש, שממוקם בפארק הלאומי וירונגה, נחשב לאחד הפעילים בעולם על אף שההתפרצות הגדולה האחרונה הייתה לפני 19 שנה. בשנת 1977, נהרגו יותר מ-600 בני אדם בהתפרצות הקטלנית ביותר של ההר.
מנהל מרכז המעקב אחרי הר הגעש, קטצ'ו קרומה, הזהיר בשנה שעברה כי אגם הלבה של ההר מתמלא במהירות וכי יש סיכוי גובר להתפרצות גדולה. דריו טדסקו, חוקר הרי געש מאוניברסיטת לואיג'י ונוויטלי בקמפניה שעוקב אחרי ניארגונגו מאז שנות התשעים, היה תקיף יותר והתריע כי "זה הר הגעש המסוכן ביותר בעולם".