מועמד השמאל, גבריאל בוריק (35), שקרא לחרם על ישראל, נבחר לנשיא החדש של צ'ילה אחרי שגבר על יריבו מהימין הקיצוני בסיבוב השני בבחירות הדרמטיות שהגיעו אחרי שנתיים של הפגנות סוערות ואי יציבות במדינה הדרום אמריקאית.
בוריק קיבל 56 אחוז מהקולות בהצבעה שהתקיימה ביום ראשון לעומת 44 אחוז ליריבו, חוזה אנטוניו קאסט, מועמד הימין הקיצוני ובן לאב שהיה חבר במפלגה הנאצית בזמן מלחמת העולם השנייה. בסיבוב הראשון בחודש שעבר, קאסט סיים ראשון בפער של שני אחוזים מעל מועמד השמאל.
זמן קצר לאחר שהתברר היתרון המובהק של בוריק, הודה קאסט בהפסדו וקרא להתייצב מאחורי הנשיא הנבחר שייכנס לתפקידו במרץ הקרוב במקומו של הנשיא השמרן, סבטיאן פיניירה, שמשלים ארבע שנות כהונה. "הוא ראוי לכל הכבוד שלנו", צייץ קאסט שלא הסתיר את האהדה שלו למשטר הרודני של אוגוסטו פינושה.
"הימים שלפנינו לא יהיו קלים", הצהיר הנשיא הנבחר בפני תומכיו בסנטיאגו. "רק עם גיבוש חברתי, כשנגלה את עצמנו מחדש ועם מכנה משותף נוכל להתקדם לעבר התפתחות בת קיימא אמיתית שתגיע לכל תושבי צ'ילה". בשיחה עם הנשיא היוצא, הבטיח בוריק כי "אני אתן את כולי כדי לעמוד מול האתגר האדיר הזה".
בוריק, שיהיה הנשיא הצעיר ביותר בתולדות צ'ילה ואחד המנהיגים הצעירים בעולם, היה בין מנהיגי הסטודנטים שהובילו מחאה המונית בשנת 2011 בדרישה לשיפור מערכת החינוך במדינה ושימש נשיא אגודת הסטודנטים באוניברסיטת צ'ילה. הוא לא השלים את התואר במשפטים והחל בקריירה פוליטית כאשר נבחר לבית הנבחרים בשנת 2013.
הנשיא הנבחר מחזיק בעמדות עוינות כלפי ישראל. בשנת 2014, הוא היה בין היוזמים של הצעת חוק שקראה לחרם על ייבוא מוצרים מישראל ובמהלך הקמפיין הוא גם קרא לישראל "מדינה רצחנית" בפגישה עם נציגים יהודים. באוקטובר 2019, שלחו לו נציגי הקהילה צנצנת דבש לכבוד ראש השנה, אולם בוריק הכריז כי "אני מעריך את המחווה, אבל הם היו יכולים לבקש מישראל שתשיב את השטחים הפלסטיניים הכבושים".
הבחירות בין שני המועמדים שמייצגים את קצוות המפה הפוליטית שמעולם לא נטלו חלק בשלטון התקיימו אחרי שנתיים סוערות בצ'ילה, אחת המדינות שבהן קיים הפער הגדול ביותר בעולם בין עשירים לבין עניים עם אחוז אחד שמחזיק ב-25 אחוז מהעושר במדינה.
הזעם הציבורי הגיע לשיא בהפגנות מחאה ששיתקו את המדינה בשלהי 2019 ואשר הותירו עשרות הרוגים. בעקבות זאת, הוקמה אסיפה חוקתית שמגבשת חוקה חדשה למדינה ואשר ההצבעה עליה תתקיים בספטמבר הבא.