תקופת חג המולד והשנה החדשה הדגישה את השיח האנטישמי גם בעיתונים בולטים באירופה, במיוחד אצל מקורבים למפלגות ולארגונים נוצריים, שדיווחו כנהוג על גורלם הקשה של הנוצרים תחת עולה של ישראל, ועל הסכנה לאתריהם ולמוסדותיהם הדתיים בירושלים.
בקייב, בירת אוקראינה, ערכו מאות מפגינים לאומניים מצעד לפידים לציון יום הולדתו של סטפן בנדרה, מנהיג הכנופיות שלחמו לצדם של הכובשים הנאצים והשתתפו בטבח של יהודים. בנדרה נחשב לגיבור לאומי שנלחם על עצמאותה של אוקראינה.
המצעד נערך גם על רקע ריכוז הכוחות הרוסיים בגבול אוקראינה והחשש מפלישה. "בזמן המלחמה בחזית נמשיך להילחם בבוגדים מבפנים לכיבוד זכרו של בנדרה", אמר אנדריי טרסנקו, ממנהיגי הלאומנים. לפי דיווחים, במקום נשמעו קריאות נגד יהודים.
שגרירות ישראל פרסמה הודעת גינוי, שבה נכתב כי העלאת שמו של מי שתמך באידיאולוגיה הנאצית מחללת את זכר קורבנות השואה באוקראינה. השגרירות קראה לרשויות לחקור אם היו התבטאויות אנטישמיות במצעד.
כמו כן, "כמיטב המסורת", בליל השנה החדשה הציתו צעירים, רובם מוסלמים מפרברי ערים, ברחבי בצרפת כ־900 מכוניות. 400 אנשים נעצרו, רובם בעיר שטרסבורג.
עם החזרה היום ללימודים תתוגבר השמירה על מוסדות חינוך יהודיים, לאחר שהתקבלו איומים במהלך החג וכמה תלמידים הוכו על ידי צעירים שתוארו כ"בעלי חזות ים תיכונית ושחורים". מנהלי בתי ספר יהודיים באירופה יצאו בקריאה לאפשר לבני נוער יהודים לבקר בישראל על אף מגבלות הקורונה. "זה קריטי לזהות שלהם", טענו, דווקא על רקע התגברות האנטישמיות והאנטי־ציונות. הם דורשים שיוקצה עבורם מתווה נפרד לכניסה לישראל.
"סגירת השמיים לזרים עלולה לגרום לצעירים רבים בתפוצות לאבד את זהותם היהודית", הזהיר יוני אלימלך, מנהל בית הספר "אוצר התורה" בפריז. "התלמידים שלי צריכים את הביקור הזה. לישראל אין זכות למנוע מיהודים להגיע אליה".
במהלך החג דווח גם על תקריות נגד מוסלמים. 30 מצבות נופצו בבית עלמין מוסלמי בצפון גרמניה. משרד החוץ הטורקי טען כי מדובר בגילוי של "מנטליות איסלמופובית חולנית", שנמצאת בעלייה ברחבי אירופה ופוגעת גם בקברים.