רוחות המלחמה ממשיכות לנשב במזרח אירופה, כשמוקדם יותר היום (ראשון) הזהיר סגן הקנצלר ושר הכלכלה הגרמני, רוברט האבק, כי אירופה עלולה להיות על סף מלחמה. בשיחה עם ערוץ RTL, הצביע האבק על כוחות צבא גדולים הניצבים זה מול זה במזרח אירופה.
שגריר ישראל לשעבר ברוסיה ובאוקראינה, צבי מגן, שוחח עם ענת דוידוב ב-103FM ואמר כי "עד שזה לא קורה זה לא אמיתי, אין וודאות שזה אכן יקרה ויש ספק גדול כולל התבטאות של נשיא ארה"ב שהוא אומר שהוא לא יודע. יש שתי אפשרויות או שאכן יש להם מידע מודיעיני מוצק או שזה סוג של עוד מלחמת הסברה כפי שהרוסים טוענים".
"זו מלחמה פסיכולוגית, להכניס את המערכת ללחצים. אני לא בטוח שזה הולך לקרות בתאריך הזה כי אני לא בטוח שזה הולך לקרות בפועל, אין עוד וודאות. הנושא הוא פועל יוצא של ההידברות, הדיאלוג עדיין מתקיים, ההצעה האמריקנית כפי שהובאה על השולחן הרוסי דנים בזה", הוסיף.
מגן אמר כי פוטין רוצה בראש ובראשונה "לרדת מהעץ הגבוה. הוא הציג דרישות מאוד מרחיקות לכת ומהרגע הראשון היה לו ברור שהן לא יענו. הוא דורש שינוי סדר עולמי, התקפלות של נאט"ו לאחר במובן הזה של נוכחות במזרח אירופה והתפשטות מזרחה. אלו לא מוכנים מטבע הדברים ובמובן הזה הוא כנראה מוכן להסתפק בפחות, לא יודע מה הציעו לו".
"פוטין לא כזה חזק, אני רוצה להזכיר שיש לו בעיה עם אוקראינה שרוצה להצטרף לנאט"ו. הוא מאיים במלחמה, הוא לא חלש לגמרי. הוא רוצה התחייבות שאוקראינה לא תלך לנאט"ו. הוא בכל מקרה יחליף את זה זלנסקי מתישהו, ומעבר לכך הוא רוצה שיבטלו לו את הסנקציות הכלכליות שיש עליו", הוסיף.
בהמשך, אמר השגריר לשעבר כי לישראל יש אינטרס לא להשמיע יותר מדי רעשים בנושא הזה. "יש מספיק דברים ששני הצדדים אמורים ומקפידים לא להתערב בעיניים של הצד השני. הרוסים לא מפריעים לנו לתקוף את האיראנים בסוריה וגם לא מתערבים לנו יותר מדי בעיניים אחרים, וישראל מקפידה לא להפריע להם בסוריה ולא להפריע בעוד מקומות במזרח אירופה", אמר.
בהתייחסו להשלכות הכלכליות, העריך מגן כי "בנושא של הגז אין תגובה רוסית, מצד כלכלי זה מה שכלכלי. אין לו אינטרס להפסיד בנושא הזה יש לרוסיה אינטרס למכור את הגז. רוסיה כיצאנית ראשית של גז וודאי לאירופה יכולה לשחק במגרש הזה באופן חופשי למדי וזה מה שקורה במקרה הספציפי הזה. היא מנסה להעביר את הגז למקומות שכבר התחייבה והבטיחה"
"רוסיה כבר הייתה בסרט הזה יותר מפעם אחת כשהתחילו הסנקציות לפני שמונה שנים. רוסיה חיה מייצור גז ונפט. היא תייצא גז אחר והיא גם בונה על סין כי סין לאחרונה גם ידידה טובה וגם צרכנית של גז, יכול להיות שזה יפצה. זה לא אינטרס כלכלי רוסי להעניש את אירופה, הלחץ הוא מדיני אחר הכול. רוסיה נמצאת תחת משטר סנקציות, הן יכולות להיות קשות עוד יותר ויש כוונה כזו להעניש אותו היה והיא תפעל. נכון לרגע זה רוסיה הייתה מוכנה לשלם הרבה כדי שיוותרו לה על הסנקציות והיא לא מבינה שזה אחד מהסעיפים המרכזיים בכל ההידברות", הוסיף.
לדבריו, "כל המצב הכלכלי הרוסי הוא לא מזהיר. ברמה של מדינה ממוצעת נמוכה מאוד, המעצמה הגדולה הזו מפסידה. יהיה מרכיב כלכלי חשוב. זה אחד הנושאים המרכזיים שמשפיעים על שני הצדדים. אם אני צריך להעריך אני לא יודע כי אין לי את המודיעין הדרוש. אני מעריך שיגיעו להסכמה עוד לפני שזה קורה".
סייעה בהכנת הכתבה: שני רומנו 103fm