הוושינגטון פוסט דיווח הלילה (בין ראשון לשני) כי רוסיה הרכיבה רשימות עם שמות אזרחים אוקראינים המתנגדים לממשל במוסקבה, שבכוונתם לרצוח ולשלוח למחנות לאחר הפלישה. על פי הדיווח ארה״ב פנתה למועצת זכויות האדם של האו״ם בנושא. הקרמלין מסר בתגובה כי "הדיווחים בארה"ב הם שקריים".
במכתב שנכתב על ידי בתשבע קרוקר, שגרירת ארה"ב לאו"ם וארגונים בינלאומיים אחרים בז'נבה, נטען כי התכנון של מוסקבה לאחר הפלישה יכלול עינויים, היעלמות מאולצת ו"סבל אנושי נרחב".
"אני רוצה להביא לידיעתכם מידע מטריד שהגיע לאחרונה לידי ארה"ב, המצביע על כך שמתוכננות הפרות של זכויות אדם לאחר פלישה", צוין. "מעשים אלה, שבפעולות רוסיות קודמות כללו רציחות ממוקדות, חטיפות או היעלמויות בכפייה, מעצרים לא צודקים ושימוש בעינויים, יכוונו ככל הנראה למי שמתנגד לפעולות רוסיות", נכתב במכתב שהופנה למישל בצ'לט, הנציבה העליונה של האו"ם לזכויות אדם.
קרוקר טענה כי המטרות של הצבא הרוסי יכללו מתנגדי משטר רוסים ובלארוסים הגולים באוקראינה, עיתונאים ופעילים נגד שחיתות, ו"אוכלוסיות פגיעות כמו מיעוטים דתיים ואתניים ולהט"בים". שגרירות רוסיה בוושינגטון לא הגיבה לבקשת תגובה.
בתוך כך, הנשיאים פוטין וביידן קיבלו את הצעתו של נשיא צרפת עמנואל מקרון לקיים פסגה בין השניים. כך מסרה נשיאות צרפת לאחר שמקרון נועד שוב עם פוטין וקודם עם ביידן.
הפסגה תעסוק בביטחון ויציבות אסטרטגית באירופה ותורחב גם לאחר המפגש הדו צדדי למשתתפים האחרים הנוגעים בדבר. עם זאת, הפסגה לא תוכל להתקיים אם רוסיה תפלוש לאוקראינה. תוכן המפגש יוכן בפגישה ביום חמישי בין שרי החוץ בלינקן ולברוב גם נשיא צרפת וכל הצדדים הנוגעים בדבר יכינו את תכני המפגש.