מלחמת רוסיה-אוקראינה החלה: לאחר ימים מתוחים של התחממות בין שתי המדינות, המלחמה פרצה הבוקר (חמישי), בפלישה רוסית רב-אגפית של רוסיה לאוקראינה. בשיחה עם יוסי מזרחי ב־104.5fm, המומחה ליחסים בינלאומיים והמרצה הבכיר באוניברסיטת חיפה פרופ' בני מילר הסביר על משמעות המלחמה ברמה הבינלאומית, על האינטרסים של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין - ואיך נראות מלחמות בעידן של היום.
מלחמה באירופה | הפלישה הרוסית החלה: הרוגים כתוצאה מירי בלתי פוסק על ערי אוקראינה >>>
פיצוצים, בהלה, הרס וחורבן: תיעוד המתקפה הרוסית על אוקראינה | צפו
"מאוד לא פשוט לעכל את העובדה שבאירופה מתנהלת מלחמה בהיקף שבעצם לא ידענו אותו מאז מלחמת עולם השנייה, כי מדבור פה בצבא סדיר מאוד מודרני שפולש למדינה שכנה", אמר תחילה. "זה מעורר מחשבות לא מעודדות. התקוות של פרופ' יובל נוח הררי וחוקרים אחרים לשלום חדש, הן כנראה לא נכונות. המבנה של המערכת הבינלאומית היא אנרכית במובן שאין ספק ביטחון לכל המדינות והן צריכות לדאוג לביטחון בעצמן - הרי האו"ם הוא חסר ישע במצבים כאלה".
בהמשך, הוסיף: "צריך להבין את המניעים של פוטין. כנראה שהוא רואה באוקראינה איום ביטחוני על רוסיה, אבל יותר מכך - פוטין באמת מאמין שלאוקראינה אין זכות להגדרה עצמית, שאין דבר כזה 'עם אוקראיני'. לכן, מהבחינה הזאת, יש לו זכות לפלוש לאוקראינה. המטרה המינימלית שלו היא לכבוש או לשחרר את מחוז דונבאס - כדי לעשות זאת הוא צריך עכשיו להפציץ את כל אוקראינה ולפגוע קשות בצבא האוקראיני".
לסיכום, התייחס פרופ' מילר לתפקידה של ארה"ב בסכסוך וטען כי "ההבחנה שלה ברורה מאוד - יש את חברות הנאט"ו ויש מי שמחוץ לנאט"ו, וכנראה שזה הרתיח מאוד את פוטין. אז עכשיו הוא פולש לאוקראינה כדי למנוע את הצטרפותה. ארה"ב לא מחויבת להגן על אוקראינה, אבל היא כן מחויבת על המדינות הבלטיות, שהן השכנות של אוקראינה והן קרובות מאוד לאזור הפלישה. במקרה הזה, ארה"ב תהיה מוכן לצאת למלחמה".