הצעת החלטה של חברי פרלמנט צרפתים ממפלגות השמאל, המגנה את "משטר האפרטהייד" הישראלי ודורשת להפעיל חרם ולהטיל סנקציות על ישראל, מעוררת סערה בחוגים הפוליטיים. הצעת החוק כבר זכתה לגינוי ממועצת הגג של הארגונים היהודיים של צרפת, שכינתה אותה "מהלך אנטישמי בתחפושת אנטי־ציונית". לדבריה, מדובר בניסיון דלגיטימציה של מדינת ישראל שנועד גם לעורר שנאה כלפי יהודי צרפת ולפגוע בביטחונם.
עד תחילת השבוע חתמו 37 חברי פרלמנט על טיוטת ההחלטה שמגנה את "משטר האפרטהייד שהנהיגה ישראל נגד העם הפלסטיני". ההצעה מאשימה את ישראל בכך שיצרה "מערכת דיכוי ואפליה שיטתית בכוונה לשמר שליטה של קבוצה אתנית־לאומית־גזעית אחת על השנייה". 21 מהחותמים הם חברי המפלגה הקומוניסטית, אך יש ביניהם גם שני סוציאליסטים, ארבעה ירוקים והשאר חברי מפלגת ה"בלתי נכנעים", המובילה את איחוד השמאל הצרפתי ואת מנהיגיו.
את ההצעה יזם ז'אן־פול לקוק, סגן יו"ר ועדת החוץ של הפרלמנט, ובין החותמים עליה גם מועמד הקומוניסטים לנשיאות צרפת פביאן רוסל. מנגד, היו צירים אחרים של השמאל, כמו ז'רום גדז', ממנהיגי המפלגה הסוציאליסטית, שכתב כי מ־24 עמודי טיוטת ההצעה "מפעפעת שנאת ישראל". "אני תומך בהכרה במדינה הפלסטינית", הסביר גדג', "אבל בשימוש במילה 'אפרטהייד' ובקריאה לחרם נגד ישראל יש דלגיטימציה של מדינת ישראל". לדבריו, הגשת ההצעה עלולה להוביל למשבר בגוש השמאל ולפירוקו.
בשלב זה הסיכוי להבאת הצעת החוק בשם גוש השמאל אינו גדול. כזכור, יו"ר הרשות אבו מאזן קרא במהלך ביקורו בצרפת לפרלמנט המקומי להכיר במדינה הפלסטינית. יש לציין כי נשיא צרפת עמנואל מקרון כבר גינה מצדו בשעתו את דוח אמנסטי, שהגדיר את ישראל כמדינת אפרטהייד.